Binali Yıldırım'dan İnce'ye Kanal İstanbul yanıtı

Binali Yıldırım'dan İnce'ye Kanal İstanbul yanıtı

Isparta’da konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Kanal İstanbul projesini iptal edeceğini söyleyen Muharrem İnce'yi eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Isparta'da düzenlendiği mitinge Başbakan Binali Yıldırım da katıldı.

Yıldırım, milletvekili adayları ile sahneye çıkarak, vatandaşları selamladı. "Gül şehrinin gül yüzlü insanları" diye konuşmasına başlayan Yıldırım, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i saygıyla andı.

CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin açıklamalarına yanıt veren Yıldırım, Isparta'nın 16 Nisan referandumunda yüzde 56 oranında 'Evet' dediğini hatırlatarak 24 Haziran'ın 'Evet' kararının sandıkta onaylanması olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Yarım kalan işi tamamlamaya var mısınız? Her seçimde bize sahip çıktınız. Ak kadrolardan desteğinizi eksik etmediniz. 24 Haziran'a sayılı gün kaldı. 24 Haziran seçimlerinde ilk defa sandıktan ülkeyi kim yönetecek ona siz karar vereceksiniz. 24 Haziran'da Türkiye üzerinde oynanan oyunları boşa çıkarmaya var mısınız?" diye konuştu.

'13'ÜNCÜ SEÇİMDE DE BAŞARAMAYACAKLAR'

AK Parti'nin açıkladığı seçim beyannamesi ile milletin partisi olduğunu ortaya koyduğunu öne süren Binali Yıldırım, Isparta'da CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin söylemlerini eleştirdi. Yıldırım, şöyle devam etti:

"Savaştan kaçarak canını kurtaran insanları 'Ülkelerine geri göndeririz' diyorlar. Bizim geleneğimizde zordakilere yardım etmek vardır. Kucak açmak vardır. Ama bazıları çıkıp ölümden kaçanlara bile tahammül edemiyor. Kanal İstanbul'u iptal edeceklermiş. Bugüne kadar bu memleket için hangi hayırlı işe evet dediniz. Bir de yerli otomobil yapmak ilkellik deniyor. İlkel olan sizsiziniz. Bunların derdi, Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan. Onlar olmasın da kim olursa olsun, hadi oradan. 12 seçimde başaramadılar 13'üncü seçimde de başaramayacaklar."

Yıldırım ayrıca şu ifadeleri kullandı:

“24 Haziran seçimleri Türkiye’nin 100. Kuruluş yıldönümüne, 2023’e gidecek kadroları seçecek. Bu kadroların başında Recep Tayyip Erdoğan ve onun yol arkadaşları olacaktır. Şimdi yeni sistemin ilk cumhurbaşkanını, Recep Tayyip Erdoğan’ı seçme zamanıdır. Diğer adaylar ne vaat ediyor, AK Parti ne vaat ediyor. Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde 12 milyon emeklimizin tamamına biner liralık ikramiye Haziran ayının ilk haftası dağıtılacak. Hayırlı, uğurlu olsun.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.