BDP'liler Gever'de esnafı ziyaret etti

BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, Hakkari BDP milletvekili Adil Kurt, Yüksekova’da iftardan sonra çarşı merkezinde bulunan esnafı ziyaret etti.

ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkâri Milletvekili Adil Kurt, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Esendere Belediye Başkanı Tacettin Safalı, BDP İlçe Başkanı Rüstem Demir, BDP ilçe yöneticileri ile belediye ve ilçe meclis üyeleri iftardan sonra çarşı merkezindeki esnafı ziyaret etti.

haberinfotograflari.gif

Cengiz Topel Caddesi'nde vatandaşlarla sohbet edip çay içen BDP’liler Yüksekova üzerinde yapılan bütün kirli politikalara rağmen Yüksekova'nın güzelliğini ve samimiyetini koruduğunu belirttiler.

'GEVER ÖZGÜRLÜĞÜN MERKEZİDİR'

Yüksekova ziyareti hakkında bilgi veren BDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, "Geveri her zamankinden daha iyi gördüm. Gever özgürlüğün merkezidir. Her yerin Gever gibi olmasını temenni ediyoruz. Panzerlerin dolaşması yerine herkesin özgürce yaşamasını istiyoruz" dedi.

Geylani, Düşen ya da düşürülen helikopter olayına vurgu yaparak, "30 yıldır devam eden şiddet ortamı olmasaydı bu tür kazalar da olmazdı. Gençlerimiz ölmezdi. Bu ülkenin gençlere çok ihtiyacı var. Bu kirli politikalar bitirilip ölümlere son verilsin" dedi.

'ÖLÜMLER DURSUN ARTIK'

Her türlü ölümün acı verici olduğunu belirten Hakkâri Millet Vekili Adil Kurt, "Her gencin ölümüne üzüldüğümüz gibi yaşanan helikopter kazasında da aynı acıyı aynı üzüntüyü yaşıyoruz. Türkiye’de karar merkezinin hiçbir yakını ölmüyor. Ne yazık ki ölenlerin hepsi yoksul halk çocuğudur. Düşen ya da düşürülen helikopterde ölenler nasıl öldü. Geçen gün aynı bölgede çatışmalar çıktı. Çatışmalarda ölen askerler kamuoyundan saklanarak "Hakkâri’de asker intihar etti" iddasıyla memleketlerine gönderiliyor. Yaşamını yitirenler nasıl can veriyor. Bundan sorumlu olanlar buna cevap vermek zorunda. Devlet yetkililerinin 30 yıldır süren savaşın istatistiklerini kamuoyuyla paylaşmalarını istiyoruz. Çıkacak olan sonuca nasıl bir cevap verilir onu gerçekten merak ediyoruz" dedi.

'GENÇLERİNİZİ ÖLÜME GÖNDERMEYİN'

Kurt konuşmasına şöyle devam etti: "Buradan Türkiye’de yaşayan Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Ermeni vatandaşlara sesleniyorum. Gençlerinizi ölüme göndermeyin. Ölümler hiçbir sorunu çözmez. Bugüne kadar yaratılan şiddet ortamında ölen gençlerimizi kim düşünüyor diye sordunuz mu? Bunları sormanızı istiyoruz. Türkiye’de yaşayan halklar bu kirli politikalar ve kan üzerinden nemalananlara izin vermemeli. Son bir yıl içinde bedelli askerlik ile zengin çocukları bedelliden yararlandı. Fakir çocukları ise, Hakkâri’nin, Şırnak’ın dağlarında ölüme gönderiliyor. Bu da Türkiye’nin gerçek yüzünü ortaya koyuyor"

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum