Barış Atay: HDP'liler için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz

Barış Atay: HDP'liler için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, “Cezaevleri dışında da Kürt halkı üzerinde bir tecrit politikası yürütülüyor. Bu yüzden açlık grevine giren arkadaşların taleplerinin çok meşru olduğunu söylemek lazım” dedi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven'i ziyaret etti.

Atay, "Cezaevleri dışında da Kürt halkı üzerinde bir tecrit politikası yürütülüyor.  Bu yüzden açlık grevine giren arkadaşların taleplerinin çok meşru olduğunu söylemek lazım" dedi.

'HÜKÜMET EYLEMİN ÜSTÜNÜ ÖRTÜYOR'

Hükümetin açlık grevlerinin etkisini bildiğini, ancak duymazlıktan geldiğini belirten Atay, "Leyla yoldaşın başlattığı ve kimsenin kıramadığı bu açlık grevini daha görünür kılabilirsek, karşılık bulabileceğimizi düşünüyorum" dedi.

'EKSİK KALABİLİYOR'

Atay, "Ne yazık ki geldiğimiz noktada medyayla olan ilişkiler ve medyanın bu kadar iktidara bağımlı hale gelmiş olması, kendimize ait kitle iletişim araçlarının olmayışı, sadece internet üzerinden yürütülmeye çalışılan bir farkındalık kampanyası, bazı yerlerde eksik kalabiliyor" diye belirtti.

'DEVAM EDECEĞİZ'

Atay, "Bundan sonra da özellikle HDP'li yoldaşların taleplerinin duyurulabilmesi ya da seslerinin yükseltilmesi için TİP vekilleri ve yoldaşları olarak ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.