Bakırhan: Oyumuzu alıp sırt çevirenlere gereken cevabı vereceğiz

Partisinin Antalya kongresinde konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, "Oyumuzu alıp sırt çevirenlere gereken cevabı halklarımız verecektir" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Antalya İl Örgütü, 1’inci Olağanüstü Kongresi'ni Kepez ilçesinde bulunan bir düğün salonunda gerçekleştirdi. Coşkulu kongrede konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile yerine kayyım atandıktan sonra tutuklanan Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gülten Kışanak ile görüştüklerini, her 3 ismin selamlarını getirdiğini söyledi. 

Yaşanan ekonomik krize değinen Bakırhan, "Değerli halkımız eğer geçinemiyorsak, emekli maaşımız yetmiyorsa, sefalet içerisinde yaşıyorsak, bunun nedeni ayrımcı ve ırkçı politikalardır. Kürt sorununun çözülmemiş olmasıdır. Kürt meselesine 800 milyar dolar harcadılar" dedi. Bakırhan, yaşanan çatışmaların son bulması gerektiğine işaret ederek, "Ekonominin düzelmesi için, emeklinin insanca bir ücret alması için, Antalya’daki gençlerin iş ve aş bulması için bu savaşı bitirin. Bu savaş durmaz ise gençlerimiz umutsuz, göç yollarında, insanlarımız büyük bir umutsuzluk ve çaresizlik içerisinde yaşamaya devam edecektir" diye kaydetti. 

'DEM PARTİYE KATILALIM'

Kürt sorununun demokratik çözümünü isteyerek daha iyi bir ücret, gençlerin kendi doğduğu topraklarda iş ve aş bulması için mücadele yürüttüklerini vurgulayan Bakırhan, "Bu mücadeleye herkesin katkı sunması gerekiyor. Keşke başka bir zemin olsaydı da o zeminde buluşsaydık. Kürtler anadilini konuşsun, Aleviler eşit yurttaş olsun, demokrasi olsun diyen başka bir zemin olsaydı biz de o zeminde olsaydık. Birlikte bir yaşam için bu zeminin güçlendirilmesi gerekiyor. Bunu güçlendirmek bizim boynumuzun borcudur. Sanmayın ki Siir'te, Batman’a ve Amed’e kayyım atıyorlar. Orada hak arayanları içeri atıyorlar. Buralara gelmeyeceğini düşünmeyin. Kurdistan coğrafyasını bir lavoratuvar olarak kullanıyorlar. Orada kayyumlar atadılar ve ardından Boğaziçi’ne gönderdiler. Faili meçhul cinayetleri oradan başlattılar, oradan Antalya’dan devam ettirdiler. İnsanların malına mülküne çökmeyi Kürtlerden başlattılar. Sonra Türkiye topraklarına yaydılar. DEM Parti’ye sahip çıkmaya, katılmaya davet ediyorum" diye konuştu. 

'KRİZLERİ AŞMAK İÇİN VARIZ'

Bakırhan, şunları söyledi: "Eskiden bir devlete aklı vardı ama şimdi o devlet aklı da kalmadı. İşte o akıl, ülkeyi bir uçuruma sürükledi. ‘Demokrasi’ diyoruz, ‘bölücüsünüz’ diyorlar. ‘İşsiziz, aşşısız’ diyoruz, ‘terörsitsizniz’ diyorlar. Hak talep eden herkesi 'terörist' ilan eden bu iktidara karşı birlikte olmamızın dışında başka bir seçeneğimiz yok. ‘Açız’ diyoruz, ‘vatan, millet, Sakarya’ diyor. ‘Demokrasi’ diyoruz, ‘vatan millet, bayrak’ diyorlar. Bunlar için vatan ve bayrak, usulsüzlüklerini örtmek için var. Ama emekçiler için vatan ve millet, demokrasi için var. AKP, o kadar büyük takkeyeler yapıyor ki; birileri usulsüzlükleri falan tartışırken AKP’liler ‘biz onları geçtik, kuantum fiziğini tartışıyoruz’ diyor. Ne kadar da bilimsel bir iktidar varmış ki bizler farkında değilmişiz. Yahu siz bu ülkede kuantumla uğraşan, çözen insanları göçe zorladınız. 

‘Bizim eğitimli gençlere ihtiyacımız yok’ diyen siz değil miydiniz? Siz ilgileneceğiniz alan savaştır. ÇEDES uygulamalarıyla okullara imamları ve ülkücüleri gönderiyorlar. Çocuklarımızı onlarla eğitecekler ha! Bu krizler aşılır mı? Tabi ki aşılır. Biz bu krizleri demokrasiyle aşmak için varız. Kürt eşit olsun diye varız, Alevi inancını özgürce yaşasın diye varız. Bu krizlerin çözümü ne AKP’dir ne de onların yalan ve takke siyasetidir. Bunun çözümü demokrasidir. Zor bir süreçten geçiyoruz. Kapitalist emperyalist ülkeler daha fazla rant elde etmek için, sermayelerine daha fazla sermaye katmak için, ulus devletler de kendi sınırları içerisinde yaşayan halkları tekleştirmek ve yok etmek için büyük bir zulüm politikası yürütüyor. O yüzden dünyaya huzur ve barış gelmiyor. Farklılığı kabul etmiyor, emekçi hakkını kabul etmiyor. Birlikte yaşama umudumuz katlediliyor, yok ediliyor. DEM Parti bu savaşlar, bu sarı torbalar karşısında, bu ölümü kutsayanlar karşısında, yaşamı savunmaya devam edecektir."

'GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ'

"Antalya’da da Kent Uzlaşı'sını esas alacağız" diyen Bakırhan, "Yerel seçimlerde başta Kürt coğrafyası olmak üzere Türkiye’deki halkımızın ve halklarımızın iradelerinin yönetimlere yansımalarını sağlayacağız. Kürt illerinde biliyorsunuz en demokratik yöntemlerle sandıklar kurulacak. Halkımızın tercih ettiği adaylar bizim adaylarımız olacak. Antalya dahil olmak üzere burada Kent Uzlaşısı'nı esas alacağız. Kent Uzlaşısı ne demektir? Demokrat olan, Kürt düşmanı olmayan, Alevi ve kadın düşmanı olmayan, demokratik bir hukuka hakka riayet eden, saygı gösteren adaylar adaylarımız olacak. Şimdi size soruyorum?" diye konuştu. 

ANTALYA BELEDİYESİNE TEPKİ

Bakırhan, CHP yönetimindeki Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne de yüklendi. Bakırhan, "Oyumuzu alacaksın, oyumuzla saltanat kuracaksın. Ama Kürtler salon talep ettiği zaman vermeyeceksin? Antalya’da sizin huzurunuzda sesleniyorum; biz işbirliği de yaparız, güç birliği de yaparız, her masada da otururuz. Burada bir problem yok. Ama biz asla bir faşiste, ırkçıya salon vermeyene oy vermeyiz. CHP’li arkadaşlar da burada. Genel Merkezleriyle de görüşeceğiz. Bunu da burada ilan ediyoruz. Bizi yok sayan, AKP ve MHP gibi yaklaşan insanlara ne oy ne de işbirliği yapmayacağımızı buradan ilan ediyorum" ifadelerini kullandı.

SEÇİMLERDE GEREKEN CEVABI VERECEĞİZ'

Bakırhan, "Kürdistan’da irademizi yok sayanlara halklarımız cevap verecektir. İrademiz asla bu sefer peşkeş çekilemeyecek, irademiz yok sayılamayacak. Kürdistan’da irademizi yok sayanlara, oyumuzu alıp bize selam vermeyenlere, sırtını dönenlere, seçimlerde gereken cevabı siz değerli halklarımızın vereceğini belirtmek istiyorum" dedi.  

Mali ve faaliyet raporlarının okunması tek listeyle seçime gidildi. Hülya Can ve İhsan Nergiz, yeni eşbaşkanlar seçildi. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.