Bakan Dönmez: Türkiye İran ambargosundan muaf tutulacak

Bakan Dönmez: Türkiye İran ambargosundan muaf tutulacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin İran'a yönelik ABD yaptırımlarından muaf tutulduğunu söyledi. Dönmez, "8 ülke içinde Türkiye de var; bize gelen bilgiler bu şekilde" diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin İran’a yönelik ABD yaptırımlarından muaf olacağını açıkladı. Dönmez, “Türkiye’nin de istisna uygulanacak 8 ülke arasında olduğu bilgisi bize ulaştı. Bu memnuniyet verici” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, ABD’nin İran yaptırımlarında istisna uygulayacağı 8 ülke arasında Türkiye’nin de olduğunu duyurdu. Dönmez, gazetecilerin sorusu üzerine Türkiye’nin muaf olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Dönmez, “ABD’nin bu yaptırımlarından Türkiye gibi komşu ülkelerin barış, huzur ve ekonomisinin olumsuz etkilenebileceğini ifade etmiştik. Gelinen bu noktada anlaşılan o ki bizim öteden beri ifade ettiğimiz iddia ve tezlerimizin karşı tarafta belli noktada kabul edildiği anlaşılıyor. Ben varılan bu noktanın bölgenin barış, huzur ve istikrarına olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum. 8 ülke içinde Türkiye de var; bize gelen bilgiler bu şekilde” dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.