Bahçesaray karayolunda karla mücadele devam ediyor

Bahçesaray karayolunda karla mücadele devam ediyor

Karayolları 11. Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, Bahçesaray ilçesinin Çatak üzerinden bağlantısını sağlayan ve yaklaşık 2.5 aydır kardan dolayı kapalı olan yolu açmak için başlattığı çalışmalar aralıksız sürüyor

VAN - Karayolları 111. Şube Şefliği'ne bağlı karla mücadele ekipleri, yaklaşık 2.5 aydır kar nedeniyle kapalı bulunan Bahçesaray karayolunu açma çalışmalarını 14 kişilik bir ekiple sürdürüyor. 2 dozer, 2 greyder, 2 kepçe, 1 rotatif (kar savurma aracı), 1 minibüs ve 1 kamyonla başlatılan çalışmalar aralıksız sürüyor. Kar kalınlığının 4 ila 8 metre arasında değiştiği 2985 rakımlı Karapet Geçidi'nde çalışmalar sürdürülürken, Bitlis'in Hizan bağlantılı Bahçesaray karayolunun ise yıl boyu açık olduğunu bildirdi.

Vatandaşların yaz aylarında Van'a yakın olması nedeniyle tercih ettiklerini bu nedenle Çatak-Bahçesaray karayolunu kardan temizlemeye yaklaşık 11'nci aydan buyana belli aralıklarla devam ettiklerini söyleyen şantiye şefi Davut gezer, son 2.5 aydır da sürekli çalıştıklarını söyledi. Gezer, 2985 rakımlı Karapet Geçidi'ni 7 sefer açtık, her defasında da fırtınadan dolayı kapandığını belirtti. Hava şartlarına göre çalışma yaptıklarını ifade eden Gezer, ''Şu anda en düşük 4 metre en yüksek ise 8 metre kar kalınlığı ile mücadele ediyoruz. Antalya ve Mersin gibi sıcak illerde vatandaşlar denize girip piknik yaparken, biz burada 4 ile 8 metre karla mücadele ediyoruz. 20 yıldır Bahçesaray yolunda çalışıyorum. Yol açma çalışmalarına giderken çığ düşmesi sonucu Van-Çatak karayolunda üç arkadaşımızı şehit verdik. Allah rahmet etsin'' dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.