Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Var git işine senden bir halt olmaz

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na: Var git işine senden bir halt olmaz

MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eleştirilerine yanıt verdi. Bahçeli, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun milliyetçilik tarifi körün fil tarifine tamamıyla uyar. Virane zihninde milliliğin kırıntısı dahi olmayan birisinin bize milliyetçilik hatırlatması yapması zeka özrü değil, zilletin zehir tesiridir” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Fox TV’de yayınlanan “İsmail Küçükkaya ile Çalar Saat” programına katıldı. Hükümetin Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, “Beni asıl üzen ben milliyetçiyim deyip milliyetçilik dersini herkese vermeye çalışan bir kişinin, bir siyasal partinin bir silah fabrikasının satılması dolayısıyla sessiz kalmasıdır” dedi.

“Bahçeli’den mi bir çıkış bekliyorsunuz?” sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, “Bahçeli’den hiçbir çıkış beklemiyorum. Bütün ülkücü kardeşlerime seslenmek istiyorum, milliyetçilik lafla olmuyor. Milliyetçilik bayrağa sahip olmakla olur, vatana sahip olmakla olur, orduya sahip olmakla olur, ordunun silah fabrikalarını götürüp yabancılara satamazsınız” yanıtını verdi.

‘VATANA KASTEDENLERLE İTTİFAK KURDUN’

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise bugün Twitter hesabından yaptığı açıklamayla Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. “Sayın Kılıçdaroğlu’nun milliyetçilik tarifi körün fil tarifine tamamıyla uyar” diyen Bahçeli, “Virane zihninde milliliğin kırıntısı dahi olmayan birisinin bize milliyetçilik hatırlatması yapması zeka özrü değil, zilletin zehir tesiridir. Bak Sayın Kılıçdaroğlu, kalbin çürük olsa da, kulağını bana ver. Milliyetçilik lafla olmaz, doğru. Senden zaten milliyetçi olmaz. Vatana, bayrağa, orduya kast edenlerle ittifak kurmuş birisinin ağzına alacağı ne millet, ne de milliyetçiliktir, sadece zillet ve rezalettir” ifadelerini verdi.

‘SATIŞ DEĞİL, İŞLETME HAKKININ DEVRİ’

Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmediğini, işletme hakkının 25 yıllığına devredildiği belirten Bahçeli, şöyle devam etti:

“Ortada satış yok iken var demek yalandır. İşletme hakkının devir işlemleri sürerken her şey bitti ve Katar ordusu aldı demek sahtekârlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu farkındaysan yine çaktın, yine sınıfta kaldın. Neyden rahatsız oluyorsun? Savunma sanayinde yerlilik ve millilik oranının yüzde 68’e çıkmasından mı? Kendi kendine yeten bir ülke olmamızdan mı?”

‘NE ARA KARDEŞ OLDUK?’

Kılıçdaroğlu’nun ülkücülere “kardeşim” şeklinde hitap etmesine tepki gösteren Bahçeli, “Hayırdır, hangi ara kardeş olduk? Nurettin Soyer Ülkücülere her türlü eziyeti, işkenceyi, çileyi ve hatta idamı layık görürken de kardeş miydik? Var git işine Sayın Kılıçdaroğlu, incir ağacından oklava, darı unundan baklava, senden de bir halt olmaz, olamaz. Neymiş, babadan oğula suç geçmezmiş. Bunu çilekeş Ülküdaşlarıma anlatın” dedi.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.