Bahçeli ittifak modelini açıkladı: Tak, tuk, tuk

Bahçeli ittifak modelini açıkladı: Tak, tuk, tuk

Bahçeli, il başkanlarını 'Cumhur İttifakı'na zarar getirecek davranışlardan kaçınmaları' konusunda uyardı.

24 Haziran seçimlerinde ittifakta olan siyasi partilerin seçmenlerinin pusulada kendi partilerine oy verdiğini söyleyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, mührün vurulmasından hareketle “tak, tak, tak” diye özetledi.

Bahçeli, yerel seçimlerde olası ittifakta ise uzlaşılan adayları kast ederek, “Biz daha önce tak, tak dedik. Bu bütün oyların MHP’ye verilmesidir. Eğer bir uzlaşı olacaksa, bu kez ‘tak, tuk, tuk’ deriz” dedi.

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, il başkanları toplantısında, “çalışmayan belediye başkanları ile İYİ Parti’ye geçen belediye başkanlarına sanayiden” örnek verdi.

Bahçeli, “Sanayiye gidiyorsunuz. ‘Temiz, güvenli iş’ diye lehva asılıyor. Ama arabayı tamir ediyor ve elinize bir conta veriyor. Bu da bizim hediyemiz olsun diyorlar. Sonra ‘Bu benim hatam’ demiyor. Yani güvenilir iş önemli” dedi. “Siyasi kombin” modeli üzerinden televizyonda yorum yapanlara da “Kombinden ne kast ettiğimi kamuoyu anlamıyor. Kombinden kasıt Cumhur İttifakı” siteminde bulundu.

MHP Genel Başkanı Bahçeli, partisinin 81 il başkanı ile genel merkezde bir araya geldi. Ana gündem maddesini 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerin oluşturduğu toplantı, 2 saat 15 dakika sürdü. Toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP’nin Meclis’e sunduğu af yasa teklifi ile ilgili, Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ‘ yerel seçimler’ ile ilgili, Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya da ‘Yerel Yönetimlerde Mali İşler’ ile ilgili sunumlar yaptı. Ardından Bahçeli, AKP ile birlikte heyetler arasında süren yerelde ittifaka ilişkin il başkanlarını bilgilendirdi. Anayasal zorunluluklardan ötürü yerelde ittifaka ilişkin bir formül bulunması gerektiğini, bu formülün de heyetler arası görüşmeler sonrasında belirleneceğini dile getiren Bahçeli, “Aday belirleme süreci karşılıklı anlayışa dayalı olarak yapılacak. Siz, çalışmalarınızı yapın. Biz her ne kadar merkez yoklamasıyla adayları belirleyecek olsak da sizin tespitleriniz de önemli. Genel merkezin kendi inisiyatifinde belirlediği aday sayısı yüzde 1’dir” dedi.

‘GEÇMİŞTE ZARAR GÖRDÜK'

Belediye başkanlarıyla ilgili “zarar gördüklerini” de söyleyen Bahçeli, adaylarla ilgili olarak il başkanlarına, “Adayların güvenilir, sevilen ve liyakat sahibi olmalarına dikkat edin” talimatı da verdi. Bahçeli, il başkanlarını ayrıca, “FETÖ’ye karşı” da uyardı. Bahçeli, “FETÖ unsurlarının partiye sızma girişimine dikkat edilmesi” gerektiğine dikkat çekerek, “sahada, başarı elde edecek adaylarla seçime girilmesi gerektiğini” vurguladı. Bahçeli, "Yarı yolda bırakmayacak adamlarla yola çıkmamız lazım" diye konuştu.

‘KAMUOYU ANLAMIYOR'

Bahçeli, toplantıda, “siyasi kombin modeli” de anlattı. AKP ve MHP’nin farklı tüzel kişilikler olduğunu anımsatan Bahçeli, “siyasi kombinin Cumhur İttifakı çerçevesinde, her iki partinin bir araya getirilmesi gerektiğini anlamı taşıdığına” dikkat çekerek, yerel seçimlerde de İstanbul dışındaki her ilde aday çıkaracaklarını vurguladı. “Siyasi kombin” ile ilgili televizyon yorumculara da sitem eden Bahçeli, “Kombinden kast ettiğimi kamuoyu anlamıyor. Akşam sabitlenmiş adaylar bilmeyerek, yorum yapıyor. Siyasi kombin literatürde de nasıl tanımlanıyor? Bu kadar açık, bunu anlamakta zorluk mu çekiliyor? Biz, bugüne kadar uyumu dile getirdik” dedi.

‘TEMİZ İŞ DİYE LEVHA ASIYORLAR AMA'

Bahçeli, toplantıda, “çalışmayan ve İYİ Parti’ye geçen belediye başkanlarıyla ilgili” de dikkat çeken bir örnek verdi. Bahçeli, “Sanayiye gidiyorsunuz. ‘Temiz, güvenli iş diye lehva asılıyor. Ama arabayı tamir ediyor ve elinize bir conta veriyor. ‘Bu da bizim hediyemiz olsun’ diyorlar. Sonra ‘Bu benim hatam’ demiyor. Yani güvenilir iş önemli” dedi. Yerel seçim çalışmalarının Genel merkezin bilgisi dahilinde ilerlemesi gerektiğine dikkat çeken Bahçeli, bu süreçte “ağız birliği yapılması ve ortak dil kullanılması gerektiğine” de işaret etti. Genel merkezin her aşamada teşkilatları bilgilendireceğini söyleyen Bahçeli, il başkanlarını “Cumhur İttifakı'na zarar getirecek davranışlardan kaçınmaları” konusunda da uyardı.

‘TAK MODELİNİ' ANLATTI

24 Haziran seçimlerinde ittifakta olan siyasi partilerin seçmenlerinin pusulada kendi partilerine oy verdiğini belirten Bahçeli, bu durumu mührün vurulmasından hareketle “tak, tak, tak” diye özetledi. Bahçeli, yerel seçimlerde olası ittifakta ise uzlaşılan adayları kast ederek, “Biz daha önce tak, tak dedik. Bu bütün oyların MHP’ye verilmesidir. Eğer bir uzlaşı olacaksa, bu kez ‘tak, tuk, tuk’ deriz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.