Bahar geldi çobanlar toplanmaya başladı

Bahar geldi çobanlar toplanmaya başladı

Çobanlık yapan yurttaşlar, baharın gelmesiyle birlikte İpekyolu ilçesi Bahçıvan mahallesindeki Küçük Cami Sokak'ta toplanmaya başladı.

Van'da, baharın gelmesiyle birlikte çalışma sezonları açılan çobanlar, İpekyolu ilçesi Bahçıvan mahallesindeki Küçük Cami Sokak'ta toplanmaya başladı. Hayvan besicilerinin çoban bulmak için ilk uğradığı nokta olan sokakta toplanan onlarca çoban, gün boyu anlaşabilecekleri bir hayvan besicisini bekliyor.  Zaman zaman sıkı pazarlıkların yapıldığı sokakta, bir de çobanların kullandığı bastonlar satılıyor. Kentteki işsiz sayısı arttıkça sayılarının da artığını belirten çobanlar, hayvan besicilerinin verdiği ücretin düştüğünden yakınıyor. 

AYLIK 2 BİN TL'YE DÜŞTÜ 

Nisan'ın başından beri her sabah toplandıkları sokağın yolunu tutan Reşit Sadak, "Bütün köylüler buraya gelip kendine çoban götürüyor. Artık çok az hayvan var memlekette. Eskisi gibi halk gelip çoban aramıyor. Şuan her işsiz çoban oluyor. Eskiden bir çobanın aylığı 5 bin TL'yken şimdi olmuş 2 bin TL. büyük bir kriz var. Hayvan sahipleri eskisi gibi çoban tutamıyor. Başka yapacak işim yok. Mecburen gelip burada çoban olmak için akşama kadar bekliyorum” dedi.

ÇOBAN ÇOK AMA... 

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krize dikkat çeken Bayram Karataş ise, “Artık ne çobanlık kaldı ne de hayvancılık. Şimdi burada yüzlerce kişi var hepimiz de çoban olmak için bekliyoruz ama iş yok” diye konuştu.

‘AYLIKLARIMIZ YARI YARIYA İNDİ’

Hayvan besicilerinden yakınan Mehmet Gürgeç de, “Gelip diyorlar gelin size aylık bin 500 TL vereceğiz. Artık o devir bitti. Hayvan sahiplerinin biraz adaletli olması lazım. Geçen yıllara rağmen zaten aylıklarımız yarı yarıya indi” ifadesinde bulundu. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.