'Apolet' tartışmasına Karamollaoğlu da katıldı

'Apolet' tartışmasına Karamollaoğlu da katıldı

Temel Karamollaoğlu, İnce ve Erdoğan arasında süren 'apolet' tartışmasına ilişkin konuştu.

Saadet Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ile Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yaşanan 'apolet' tartışmasına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Karamollaoğlu "AK Parti, devletle kendisini özdeşleştirmek yoluna girdi" dedi. Bu mantığın yanlışlığını vurgulayan Karamollaoğlu, "Biz bunu benimseyemeyiz. Üzüldüm" diye konuştu.

"BU MANTIK TÜRKİYE'Yİ KUTUPLAŞMAYA GÖTÜRÜR"

Malatya’da Erdoğan’ın iftarına katılan 2. Ordu Komutanı İsmail Metin Temel'in alkışlamasını eleştiren Muharrem İnce’nin "Bir general öyle bir şey yapamaz. Onun apoletlerini sökeceğim" sözlerine ilişkin açıklamada bulunan Karamollaoğlu, "AK Parti devletle kendisini özdeşleştirmek yoluna girdi. Yani siz AK Parti’ye bir şey söylerseniz devlete karşı söylemiş oluyorsunuz. Devletle ilgili bir şey söylerseniz, AK Parti’ye bir şey söylemiş oluyorsunuz. Bu mantık yanlış" dedi.

Karamollaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu mantık Türkiye’yi kutuplaşmaya götürür askerin ne kendisi siyasetin içine girmesi icap eder ne de alet edilmesi icap eder. Ben şimdi bu konuyu elbette doğru bulmam. Şu anda siyasetin A’sını ağzına alan sivil insanları eğer bir makamdaysa hemen alaşağı ediyorlar. Bu AK Parti’nin getirdiği bir ortamdır. Biz bunu benimseyemeyiz. Üzüldüm. Bunu çok ağır sert ifadeler kullanmak istemem ama hakikaten üzüldüm."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.