'Almanya'nın tutumu kabul edilebilir değil'

'Almanya'nın tutumu kabul edilebilir değil'

AK Parti'nin bugün toplanan MYK'sı sonrasında açıklama yapan Mahir Ünal, Erdoğan'ın Trump'la görüşme yaptığını açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal,  Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklama yaptı. Ünal, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile görüştüğünü açıkladı.  Ünal, “Cumhurbaşkanı Erdoğan Trump ile görüşmesi bitti birazdan Putin ile görüşecek. Erdoğan, Trump görüşmesi 40 dakika sürdü” dedi.

‘ALMANYA İLE TEMASLARIMIZ SÜRÜYOR

Ünal şunları söyledi: “Almanya ile ilişkilerimizi uluslararası ölçekte normal yürütülebilir bir diplomasi içinde devam ettirmek istiyoruz ama Almanya’nın hem FETÖ hem de PKK’ya yönelik tutumu hem de Cumhurbaşkanımıza yönelik tutumu kabul edilebilir değil. Cumhurbaşkanımız orada vatandaşlarımızla bir araya gelmek istedi. Ama Almanya Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamaları oldu. Almanya ile temaslarımız sürüyor.”

‘MESELE ADALET DEĞİL’

Mahir Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’nün de MYK’da değerlendirildiğini söyledi. Ünal, bu konuya ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

“CHP’nin bu yürüyüşü MYK toplantısında özel olarak ele alınmamıştır. İç ve dış siyasi gelişmeler çerçevesinde ele alınmıştır. CHP sözcülerinin yaptığı açıklamalar beni de şaşırtıyor. Öncelikli olarak Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olduktan sonraki siyasi pozisyonlarına söylemlerine baktığımızda, hangi dönemde milletin hassasiyetine göre hareket ettiği anlaşılmaz.

Mesele Gezi’de  nasıl ağaç, 17-25 Aralık’ta nasıl yolsuzluk değilse bu gün de mesele adalet değildir. Adalet yerli yerine koymak anlamına gelir. Bu çerçevede baktığımızda, Kılıçdaroğlu’nun söylemlerine baktığımızda, savcıyı şehit eden DHKP-C militanlarının savunuculuğuna soyunuyorsa CHP milletvekilleri, Avrupa’dan yaptırım talebinde bulunuyorsa, CHP milletvekilleri 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’cü yapılanmaya kalkan olacak bir davranışta bulunuyorlarsa. bunlara yönelik hukuki süreç başlatıldığında onların korumacılığına soyunuyorlarsa, 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’nün kitaplarını savunan bir dil içine giriliyorsa, PKK’lılar için ‘arkadaşlar’ ifadesi kullanılıyorsa burada adaleti nerede arayacağız? CHP’li sözcüler korkmadan cesaretle yürüdüklerini söylüyorlar. Devletimiz güvenliği sağladığı için tabi ki yürüyecekler. Biz hükümet olarak orada yürüyen her vatandaşımızın güvenliğinden sorumluyuz.”

İÇ TÜZÜK 11 TEMMUZ’DA

Mahir Ünal, 15 Temmuz etkinliklerine içinse şu bilgileri verdi: “11 Temmuz’da iç tüzük konusu komisyonda görüşülmeye başlanacak. 15 Temmuz yaklaşırken CHP’nin tutumu da son derece içler acısı bir görüntü sergiliyor. Bu törenler cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşecek olan resmi devlet törenleri. 15 temmuz destanına önemli bir katkısı olmuştur Ak parti teşkilatlarının. AK Parti teşkilatını tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesi selaların okunmasıyla birlikte 81 ilimizde demokrasi nöbeti tuttuğumuz meydanlara doğru demokrasi yürüyüşünü gerçekleştireceğiz.”

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.