Albayrak'ın istifasına piyasaların ilk tepkisi olumlu oldu

Albayrak'ın istifasına piyasaların ilk tepkisi olumlu oldu

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasın ardından ilk işlem gününe döviz kurları aşağı yönlü başladı. Dolar 8,50'den 8,18 liraya kadar geldikten sonra 8,25-8,30 aralığında işlem görüyor.

Ankara'da siyaset koridorları, pazar akşamı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın instagram hesabından yaptığı istifa paylaşımıyla hareketlenirken, dikkatler piyasalara yöneldi.

Piyasalar ilk sinyali Asya borsalarında verdi. Dolar 8,50 lira seviyesinden 8,39 liraya geriledi. Euro 10 liradan 9.97 liraya geldi. Yurt içi piyasaların açılmasıyla erken işlemlerde dolar 8,42 seviyesinde işlem gördü. Euro ise yeniden 10 lirayı gördü.

AĞBAL'IN FAİZ SİNYALİ, DÖVİZ KURUNU AŞAĞI ÇEKTİ

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Naci Ağbal'ın "19 Kasım 2020 tarihli Para Politikası Kurulu toplantısına kadar mevcut durum ve beklentiler gözden geçirilip, gelişmeler de yakından takip edilerek; oluşacak veri ve değerlendirmeler ışığında gerekli politika kararları alınacaktır" açıklaması sonrası döviz kurları bir miktar daha geriledi.

Saat 10.00 civarında dolar 8,18 liraya geriledikten sonra 8,25-8,30 aralığında dengelendi. Euro 9,74, sterlin ise 10,81 liradan işlem görmeye başladı.

AA'DAN DİKKAT ÇEKEN TWEET

Dolardaki düşüşü, AA da dikkat çekici bir tweetle duyurdu. Albayrak'ın istifa gerekçleri arasında sayılan Naci Ağbal'ın açıklamasına vurgu yapan AA, "Dolar/TL Ağbal'ın açıklamaları sonrası sert düşerek 8,1840'a kadar geriledi" tweetini attı.

ALTIN FİYATLARI DA DÜŞTÜ

Altın fiyatları da haftaya yüzde 2,5-3 aralığında düşüşle başladı. Gram altın 530 liradan satılıyor. Geçen hafta 880 liraya kadar çıkan çeyrek altın ise 854 liradan el değiştiriyor.

Etiketler : , , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.