Vali yardımcıları Demeter Kadın Kooperatifinin kahvaltısına katıldı

Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi, Vali Yardımcıları Tayyar Emre Mahmutoğlu ve Buğra Karadağ'ın katılımıyla Yüksekova'da kahvaltı etkinliği düzenleyerek projeleri hakkında bilgi verdi.

Yüksekova Demeter Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi ile Lilyana Kadın Girişimi Üretim İşletme Kooperatifi tarafından ortak yürütülen “Üreten Kadınlar Kooperatifçilik ile Güçleniyor” projesi tanıtım toplantısı düzenlendi.

Avaşin parkında düzenlenen programa Vali yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Buğra Karadağ, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, oda başkanları ve birçok kurum müdürü katıldı.

Kahvaltı ikramı ile başlayan etkinlikte DEMETER Tarımsal Kalkınma Kadın Kooperatifi Başkan yardımcısı Bahar Sağkol, kooperatifin içeriğiyle ilgili bilgilendirme yaparak, "Üreten Kadınlar Kooperatifçilikte Güçleniyor projesi, Simur Kadın Kooperatifleri Birliği ve Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı tarafından yapılan bir proje. Bu toplantının amacı, yerelde projeye destek olacak kurumları bilgilendirmek ve işbirlikçilerle bu çalışmaları güçlendirmek" dedi.

kahvalti2.jpg

"Üzerimize düşen gereklilikleri yerine getireceğiz"

Demeter başkan yardımcısının bilgilendirmeleri sonrasında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Karadağ, "Bugüne kadar el yordamıyla yapılmış çalışmalar var. Artık bu çalışmaların sistematik bir şekilde yürütülmesi noktasında üzerimize düşen gereklilikleri yerine getireceğiz. Şuan Ticaret İl Müdürümüz burada, Tarım İl Müdürümüze de söyleyeceğim. Bu konuyla ilgili muhakkak birini görevlendirelim" dedi.

kahvalti3.jpg

Karadağ, Kadın Kooperatiflerinin hazırlayacakları ve başvurularla bunu öne çıkaracak projelerinin bir düzen içerisinde işlemesi gerektiğine değinerek, "DAKA'ya proje sunma fikirlerinizin olması güzel ama bunu kurumlarla birlikte sistematik bir şekilde yürütmeniz daha verimli olacaktır" dedi.

Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu taleplerin takipçisi olacaklarını belirterek, "Burda konuşulanlar havada kalmasın diye kurumların çalışma ve desteklerini de yakından takip edeceğiz. Hukuksal zemindeki taleplerinize karşılık kurumlardan herhangi bir dönüt almadığınızda biz bu noktalarda devreye gireceğiz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.