Akşener'den el öpme tepkisi: İlkelerimize uymayacaklar gitsin

Akşener'den el öpme tepkisi: İlkelerimize uymayacaklar gitsin

İYİ Partili bazı milletvekillerinin yemin töreni sırasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin elini öpmesi, genel başkan Meral Akşener'in tepkisine neden oldu.

İYİ Parti seçim sonrası TBMM grup toplantısını bugün yaptı.

Meclis grup yönetiminin de belirleneceği toplantı öncesi partililere konuşma yapan Meral Akşener, dünkü yemin töreninde yaşanan manzara nedeniyle sert uyarılarda bulundu.

Akşener, kimi milletvekillerinin MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmesini ve önünde iki büklüm eğilmesini eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu’nun bu hareketi Akşener’in tepkisini çekti.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Akşener, partililere hitaben, “Ben siyasi nezaketi iyi bilirim. Ancak bu yapılan siyasi nezaket değildir. Partimize; FETÖ’cü, ipsiz sapsız diyen ve hatta genel başkanın namusuna kadar laf edenlere böyle hürmet göstermek siyasi nezaket değildir. Bizim ilkelerimize bağlı kalacak olanlara yanımızda yer alabilir. Uymayanlar derhal İYİ Parti’yi terk etsin” dedi.

NE OLMUŞTU?

Bahçeli, yemin öncesi MHP sıralarına doğru yürürken İYİ Parti’ye ayrılan bölümden geçmişti. Bu sırada bazı İYİ Partililer ceketlerini ilikleyerek ayağa kalktı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, Bahçeli’nin elini öptü. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu ise iki büklüm bir halde yemin ettikten sonra Bahçeli’nin elini sıktı.

İYİ PARTİ’NİN MECLİS BAŞKAN ADAYI NUHOĞLU

Öte yandan İYİ Parti’nin Meclis’teki ilk grup toplantısının basına kapalı bölümünde Meclis Grup yönetimi seçimi yapıldı.

İYİ Parti Grup Başkanlığına İstanbul Milletvekili Abdülvahap Andican getirilirken, İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Grup Başkanvekili oldu.

İYİ Parti Meclis Başkanı adayı İYİ Parti Genel Muhasibi ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu oldu. (DUVAR)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.