Akşener: HDP ile hiç ahbaplık yapmadım

Akşener: HDP ile hiç ahbaplık yapmadım

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Iğdır ve Ahlat'ta aday çıkarmayacaklarını söyledi. AK Parti ve MHP'ye tek aday çıkarma çağrısı yapan Akşener, "İşte bekayla ilgili İYİ Parti'nin somut adımı" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Türkiye-Yunanistan Nüfus Mübadelesi Anlaşması’yla ilgili konferans öncesinde açıklamalarda bulundu.

Soru üzerine TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı nedeniyle istifa edeceği açıklamasını değerlendiren Akşener, “Çok doğru bir davranış sergiledi. Çünkü Sayın Yıldırım çok tecrübeli bir arkadaşımız, çok önemli görevler üstlendi. Dolayısıyla yeni yetme bir görüntü içinde çemkirilmesini, hep onun üzerinden incitilmesini kaldıramayacağını, buna uygun bir adım atacağını inandığımı söylemiştim. O hareketi yaptı” dedi.

Yıldırım’a teşekkür eden Akşener, “Gerçekten kendisine teşekkür ederiz. Çünkü olmazdı. Bu sağduyuyu gösterdiği için İYİ Parti’nin bu konuda ortaya koyduğu tavrını değerlendirdiği için kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

‘HDP İLE HİÇ AHBAPLIK YAPMADIM’

HDP’nin bazı büyükşehirlerde aday göstermeme kararı sonrası yapılan “HDP; CHP ve İYİ Parti’ye destek verecek” yorumlarına tepki gösteren Akşener, “Biz İYİ Parti’nin çekilmek istendiği çukura girmeyeceğiz. HDP ile ahbaplığı ben hiç yapmadım. Bizim partimizi HDP’den kimse bu zamana kadar ziyaret etmedi. Sonuç itibarıyla ne bizim HDP’ye ne onların bize böyle bir talebi oldu” dedi.

“Bütün mesele AK Parti’nin İstanbul’u kaybetmemek için HDP oylarına talip olması” diyen Akşener, “Bu yanlış bir şey değil. Ancak bir taraftan talep olduğunuz bir siyasi partiyi başkaları üzerinden şeytanlaştırırken diğer taraftan da oyuna talip olmak ve bir diğer taraftan diğer iktidar partisinin buna göz yumması en basit tanımıyla son derece ahlaksız bir tavırdır. Üç kere ‘çözüm süreci’, ‘demokratik açılım’ gibi işler yaptınız. ‘Akil adamlar’ koydunuz. Bütün bunları yapan İYİ Parti ve Meral Akşener değil” ifadelerini kullandı.

‘CUMHUR İTTİFAKI IĞDIR VE AHLAT’TA TEK ADAY ÇIKARSIN’

Iğdır ve Ahlat’ta aday çıkarmayacaklarını söyleyen Meral Akşener, “Cumhur İttifakı’nın paydaşlarına sesleniyorum, oturun, anlaşın tek adaya düşürün. Bizim Iğdır’da 5 bin 500’e yakın oyumuz var. İşte bekayla ilgili İYİ Parti’nin somut adımı. Ahlat’ta MHP’den belediye başkanı seçilmiş daha sonra AK Parti’ye geçmiş Mümtaz Bey var. Orada da 745 oyumuz, aday çıkarmıyoruz ve Mümtaz Bey’in seçilmesine katkıda bulunmak istiyoruz. Cumhur İttifakı’nın paydaşları beka konusunda çok samimiyseler Iğdır ile ilgili tedbir almalılar” şeklinde konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.