Akşener, Erdoğan'a cezaevini hatırlattı: Demirtaş'a eşit şans verilmeli

Akşener, Erdoğan'a cezaevini hatırlattı: Demirtaş'a eşit şans verilmeli

Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, cezaevinde tutuklu bulunan HDP'nin cumhurbaşkanı adayı Demirtaş için çağrısını tekrarladı.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, 1999 yılında okuduğu bir şiir yüzünden cezaevine giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a o günleri tekrar hatırlattı ve yaklaşık bir buçuk yıldır cezaevinde olan HDP'nin cumhurbaşkanı adayaı Selahattin Demirtaş'a eşit şans tanınması konusundaki çağrısını yineledi.

Akşener, "Sayın Erdoğan hapse giderken yanında vardım kardeşim be. O zaman da aynı tavrı koymuştum. Selahattin Demirtaş hükümlü değil, sanık. En azından bizim bulunduğumuz pozisyonda bile bir eşit yarışma şansının verilmesi lazım" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Adana mitingi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gamze Kolcu'nun Hürriyet'te yer alan haberine göre Akşener'in ifadeleri şöyle:

'KÜRT YARDIMCI NEDEN OLMASIN?'

Saadet Partisi’yle, CHP ve DP ile konuşacağız elbette. Bizim için de birlikte yol yürümüşsünüz, benim şahsi arzum bu ittifakın Meclis’te de devam etmesi. Çünkü parlamenter sisteme döneceksiniz. Bir takvim açıklayacaksınız ve o takvim neticesinde geri döneceksiniz. Dönme esnasında da doğal olarak önce referandum sonra başbakanlık sistemine geri dönüldüğü için tekrar seçim yapacaksınız. Kürt ve Alevi kökenli başkan yardımcıları neden olmasın?

'BU KADAR CILKININ ÇIKTIĞI BİR DÖNEM İLK DEFA GÖRÜYORUZ'

Bir karartma uygulanıyor ama ‘beni çıkarın’ diye bir derdim yok. Ama bu kadar cılkının çıktığı bir dönemi ilk defa görüyoruz. Konvansiyonel metotları kullanıyorum ben de. Demirel dönemine geri döndük, bir şapkam yok. Tülbentim var.

'301'İ BULACAĞIZ'

Parlamentoda biz 301’i bulacağız. Kendimizi bağlamamız gerektiğini sahada gördüm. Onun için kendileriyle görüştüm randevulaştık, ziyaret edeceğim. Herkesin elinde bir taslak var.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.