AK Partili Yılmaz: Güvenlik endişelerimizi gidermeye kimse mani olmasın

AK Partili Yılmaz: Güvenlik endişelerimizi gidermeye kimse mani olmasın

AK Partili Yılmaz, KHK ile getirilen'cezasızlık' düzenlemesini "Terör bağlantılı olmayan vatandaşlar endişe duymasın" diye savundu. Yılmaz, "Güvenlik endişelerimizi gidermeye kimsenin mani olmaması lazım" ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ‘Darbe girişimi ve terör eylemlerine müdahale eden sivillere cezai sorumsuzluk getirilmesini “Terörlü mücadeleyi güçlendirecek” diyerek savundu.

Yılmaz, şunları söyledi: “AK Parti’nin varlık sebepleriniden biri demokrasiyi geliştirmek halkın iradesini hakim kılmak, AK Parti’nin demokrasi alanını daraltıcı adımlar atması söz konusu olamaz. Terör bağlantılı olmayan vatandaşların hiçbirinin endişe edici bir durumu olamaz. OHAL ile ilgili tüm mesele şu: Çok yönlü terör saldırıları yaşadık ama hala terör riskleri karşımızda duruyor.”

‘GÜVENLİK YOKSA KALKINMA DA OLMAZ’

Türkiye’nin güvenmliği açısından ne gerekiyorsa onu yaptıklarını iddia eden Yılmaz, şöyle dedi: “Güvenlik endişelerimizi gidermeye kimsenin mani olmaması lazım. Güvenliğin olmadığı yerde demokratik özgürlük de kalkınma da olmaz. Ama muhalefet farklı yöntemlerle eleştirir ona bir şey diyemem, siyasi polemiklerle buralardan sonuç almamız mümkün değil. Aldığımız tedbirler özü itibari ile terörle mücadeleye yönelik.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.