AK Parti'den Gül yanıtı: Yorum yok

AK Parti'den Gül yanıtı: Yorum yok

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Abdullah Gül'ün açıklamaları sorulunca "Herkes görüşlerini dile getiriyor, başka değerlendirmelerle ilgili yorumum yok"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’un son açıklamalarıyla ilgili soruya yorum yapmayacağını söyleyerek yanıt verdi. Çelik, darbe tartışmaları için ise “Lüzumsuz gündem” ifadesini kullandı.

AK Parti Genel Merkezi’ndeki basına kapalı toplantı üç saat sürdü. Toplantı sonrası açıklama yapan sözcü Çelik, CHP’nin İş Bankası hisselerine ilişkin “Bunu geçen hafta ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Bu hisselerden ortaya çıkan aidatların Tarih ve Dil kurumuna ödenmediği ortaya çıkmıştı. Bu iki kurum da mahkemeye giderek almıştı. Atatürk milletimizin ortak değeridir. Atatürk’e ait her türlü değerin de devlet tarafından temsil edilmesi daha uygundur diye düşünüyoruz” dedi. Çelik, Abdullah Gül’ün açıklamalarıyla ilgili ise “Herkes görüşlerini dile getiriyor, başka değerlendirmelerle ilgili yorumum yok” ifadesini kullandı. Çelik, darbe tartışmalarıyla ilgili şunları söyledi:

DARBE YANITI: BÖYLE BİR GÜNDEM YOK

“Kışkırtıcılık yapanlar var. Seçilmiş Cumhurbaşkanı’nı örgüt lideri gibi göstermeye çalışanlar var. Dışarıda bir kuruluşun yaptığı rapor içeride belirli kesimler tarafından gündemleştirildi. Aslında Cumhurbaşkanımız bu konularla ilgili olarak bu toplantıda net bir değerlendirme yaptı. Bütün bu gündemlerin darbe tehlikesi hazırlığı varmış gibi gündemlerin Türkiye’yi ana hedeflerinden sapıtmaya dönük bir yaklaşım olduğunu söyledi. Türkiye’nin enerjisini darbe ile meşgul etmek hedeflerinden uzaklaştırmak demektir. TSK’nın içinde demokrasiye bağlı subaylar darbecilere karşı güçlü bir duruş sergilemiştir. Böyle bir gündem yoktur. Darbe tartışması Türkiye için lüzumsuz bir gündemdir. Demokrasiye bağlı bütün kurumlarımız uyanıktır. TSK kendisine verilen görevleri kahramanca yerine getiriyor. Suriye’de büyük operasyonlara imza atıyor. Darbe söylentileri çıkarmak dışarıya bakması gereken devletin gözünü ve aklını içe kapatmaya yönelik bir gayrettir. Devletin bütün kurumları demokrasiye bağlılıklarını gösterdi.”

KILIÇDAROĞLU’NA ‘MAŞA’ YANITI: AYNAYA BAKARAK SÖYLEMİŞ

AK Parti Sözcüsü Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Erdoğan dış güçlerin maşasıdır” açıklamalarına şu yanıtı verdi: “CHP Genel Başkanı, PYD, Esad için dış güçlerin maşası diyemedi. Cumhurbaşkanımız için ‘maşa’ gibi bir ifade kullanmışsa bunu ancak aynaya bakarak söylemiştir. TC devletinin çıkarlarını korumak için çalışan ve milletin desteğiyle orada bulunan cumhurbaşkanımızı bu şekilde hedef almak kesinlikle sıradan bir demokratik eleştiri olarak değerlendirilemez. Biz maalesef bu gündemle memleketi çok meşgul etmek istemiyoruz. CHP Genel Başkanı sürekli olarak siyasi korona virüs diyeceğimiz açıklamalar yapıyor.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.