AK Parti Van, Mardin ve Hatay il başkanları istifa etti

AK Parti Van, Mardin ve Hatay il başkanları istifa etti

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç istifa etti.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar ve Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, başkanlık görevinden istifa etti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, partide yenilenmeye gitme kararının ardından istifalar sürüyor.

Şehirvan Gazetesi’nin haberine göre, AK Parti Van İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyen İl Başkanı Zahir Soğanda, AK Genel Merkezi’yle yaptıkları görüşmelerde gelecek kongrede aday olmaması konusunda görüşünün ortaya çıktığı söyledi.

2019 seçimlerinin önemli olduğunu belirten Soğanda, “Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımızın ve Genel Merkezimizin tavsiyeleri üzerine bugünden itibaren AK Parti Van İl Başkanlığı görevinden istifa ediyorum” dedi.

Soğanda, görev yaptığı sürede kendisine destek veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkez yöneticileri ve milletvekillerine teşekkür etti.

AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, 16 Nisan referandumunda en fazla oy arttıran 10 il arasında yer aldıklarını belirtti.

‘REFERANDUMDA EN FAZLA OY ARTTIRAN 10 İL ARASINDAYIZ’

DHA’nın haberine göre, AK Parti Mardin İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, ilçe ve belediye başkanları ile kadın ve gençlik kolları başkanlarının da katıldığı basın toplantısı düzenledi. Partililerle bir süre sohbet eden Dündar, helallik istedi. Erdoğan liderliğindeki bir ekibin parçası olduğunu söyleyen Dündar, görevi süresinde yapılan hizmetleri anlattı.

Dündar, “1 Eylül 2015 tarihinde, yüzde 19 oy oranı ile devraldığım partimin oy oranını kısa bir sürede sahadaki aktif çalışmalarımızla yüzde 29’a yükselttik. İl başkanlığını herkese açık hale getirerek, herkesi kucaklayan bir seçim stratejisi ile en son seçim olan halk oylamasında ise Türkiye’de en fazla oy oranını artıran ilk 10 il sıralamasına girerek, oy oranımızı yüzde 41’e çıkardık. Geldiğimiz süreçte, teşkilat başkanlığının yeni bir değerlendirme yapmasının önünü açmak için yürütmekte olduğum AK Parti Mardin İl Başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Bu sürede bana destek veren herkese şükranlarımı sunarım” dedi.

‘BENİM ÜZERİMDEN PARTİMİ YIPRATIYORLAR’

AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç, parti binasında basın toplantısı düzenledi. AK Parti İl Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe belediye başkanları ve partililerinin katıldığı toplantıda Atıç, istifa ettiğini söyledi.

Atıç, “Benim üzerimden partimi yıpratmaya çalışıyorlardı. Bu yıpratmanın önüne geçemediğim için Genel Merkezimle yaptığım görüşmeler sonrası görevi bırakma kararı aldım. Benden sonra gelecek arkadaşıma her türlü desteği vermeye hazırım” diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.