AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Akit TV sunucusuna tepki: Provokasyondur, sabotajdır

AK Parti Sözcüsü Ünal'dan Akit TV sunucusuna tepki: Provokasyondur, sabotajdır

Ak Parti Sözcüsü "Sivil öldürecek olsak Cihangir'den başlarız" diyen Akit TV sunucusuna "Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil" diyerek tepki gösterdi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız” diyen Akit TV sunucusu hakkında soruşturma başlatılmasını değerlendirdi. Ünal, olaya ilişkin “Gözardı edilecek bir konu değil. Provokasyondur, sabotajdır” dedi.

Akit TV’de yayınlanan ‘Gün Başlıyor’ programını sunan Ahmet Keser, “Sivil öldürecek olsak Cihangir’den başlarız, Nişantaşı, Etiler… Değil mi? Yani bir sürü hain var. Türkiye Büyük Millet Meclisi var” demişti. Hakkında savcılıkça soruşturma başlatılan Keser, bugün görevinden istifa etmişti.

NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Ünal, “Akit TV sunucusu TSK’nın Afrin’de sivil öldürmediğine vurgu yapmak isterken ‘Sivil öldürecek olsak Cihangir’den, Etiler’den başlarız; Nişantaşı var, TBMM var” ifadelerini kullandı. Ne dersiniz” sorusuna şu yanıtı verdi:

‘HANGİ KELİMEYİ KULLANACAKSINIZ’

“Kabul edilebilir, izah edilebilir bir şey değil. Bunu ifade eden kişi ile ilgili Küçükçekmece Savcılığı hemen soruşturma başlattı. Böyle bir şey apaçık bir provokasyondur, sabotajdır. Hangi kelimeyi kullanacaksınız…
Çıkacaksınız bir televizyon programında, ülkedeki bazı kesimleri hedef göstereceksiniz, ithamlarda bulunacaksınız. Bunu söyleme hakkını size kim veriyor, siz kimsiniz. Neyi temsilen böyle bir ifadeyi kullanıyorsunuz. Asla kabul etmeyeceğimiz, onaylamayacağımız; ülkenin birliğine ve beraberliğine yönelik bir sabotaj bu. Adalet Bakanlığıyla da görüştüm, başlatılan bir soruşturma var. İlgili televizyon da, ilgili kişi hakkında gerekli işlemleri yaptı diye biliyorum, RTÜK de harekete geçecektir. Gözardı edilecek bir konu değil bu…”

Ünal, Ak Parti’nin Saadet Partisi ile ittifak yapıp yapmayacağı sorulunca, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu ile  Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında yapılan görüşmeyi hatırlattı ve şöyle dedi:

“Geçtiğimiz günlerde bir görüşme oldu, ben de katıldım. O görüşmede Saadet Partisi tarafından ittifak zemini dile getirilmedi. Sadece uyum yasalarıyla ilgili önerilerde bulundular. Son gelişmelelere bakıldığında ise, CHP’li bir parti meclisi üyesinin açıklamaları da ortada, CHP, Saadet ve İYİ Parti arasında görüşmeler yapılıyor.

‘UTANACAK, SIKILACAK BİR İŞ DEĞİL’ 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Saadet Partisi ve İYİ Parti ile ‘ilkeler ittifakı’ yapabilecekleri yolundka açıklamaları hatırlatılınca Ünal, şöyle dedi:
“Hangi ittifak ilkeler doğrultusunda olmaz ki. Bu ‘Biz ittfak yapacağız ve bunu bir takım güzel sözlerle süslememiz gerek’ anlamı taşıyor. Utanacak, sıkılacak bir iş yapmıyorsunuz, ittifakınızı yapabilirsiniz.”

‘ERKEN SEÇİM DÜŞÜNMÜYORUZ’

Ünal bir soru üzerine herhangi bir şekilde erken seçim düşünmediklerini belirterek “Seçimler tarihinde yapılacak” dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.