AK Parti Sözcüsü Çelik: Dolara karşı kepenk kapatmak yanlış

AK Parti Sözcüsü Çelik: Dolara karşı kepenk kapatmak yanlış

AK Parti Sözcüsü Çelik, kiralarını dolarla ödeyen AVM esnafının kepenk kapatmasına tepki gösterdi. "Kepenk kapatma eylemini yanlış buluyoruz" diyen Çelik, kiralarda TL'ye dönülmesini istedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Toplantıda AK Partinin yerel seçimlere yönelik çalışmalarının değerlendirildiğini belirten Çelik, “Ekim ayında geleneksel AK Parti kamplarından birini gerçekleştireceğiz. Buna çok önem veriyoruz. Yeni dönemin ilk kampı olacak. Çok önemli bir platform” dedi.

‘BAHÇELİ İLE ERDOĞAN HER AN BİR ARAYA GELEBİLİR’

Çelik, yerel seçimlerde MHP ile ittifak yapıp yapmayacakları sorulunca şunları söyledi: “Cumhur İttifakı geçen dönemde büyük kazanımlar getirdi. Bundan sonra da kazanımlar getireceğinden şüphemiz yok. Cumhur İttifakı’na bağlılığımız devam ediyor. Bahçeli ile Erdoğan her an bir araya gelebilir. Somut bir karar yok, olabilir. Yerel seçimlerde nasıl bir mekanizmaya dönüşecek, bununla ilgili kararımız yok.”

Af konusu – “Af ile ilgili daha önce açıkladığımızın çerçevesinde duruyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’mız Kırgızistan dönüşü açıklama yaptı. Yeni

‘CANLI YAYIN HATA MIYDI BİLİNÇLİ MİYDİ BİLMİYORUZ’

Çelik, Suriye’nin ele alındığı Tahran zirvesinde yaşananlarla ilgili soruyu ize şöyle yanıtladı: “Diplomasi tarihinin en ilginç zirvelerindendi. Canlı yayın hata mıydı, bilinçli miydi, bilmiyoruz. Oradaki açıklamalardan gördük. Herkes şunu gördü, baştan beri Suriye politikasını eleştirenler masada insanı hassasiyetten yana tavır koyan Cumhurbaşkanımız ve Türkiye olmuştur. Bu zirveden sonra Anamuhalefet partisinden Esad ile görüşün gibi bir yaklaşım geliyor. Rejimin saldırılarını hepimiz gördük. Rejim bu çatışmasızlık bölgesini yutmak istiyor. Argüman yine devreye girdi. Meşru muhaliflerle, terörislerin karıştırılması. Terörle mücadele taşımadığını, muhaliflerin oradan uzaklaştırılması, PYD’nin veya Rejimin oraya yerleştirilmesinin planlandığını görüyoruz. Meşru muhalefeti yok etmeye çalışan bu anlayışa karşı tutum sergilediğimizi belirtmek isterim. Canlı yayınlanması iyi olmuştur, herkes ne olduğunu görmüştür.”

‘ALBAYRAK NEDEN ERDOĞAN’IN YANINDA OTURUYOR’ SORUSUNA YANIT

Şaban Dişli’nin Hollanda’ya büyükelçi atanması ve Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında oturmasına ilişkin eleştiriler hatırlatılınca Çelik, “Protokol sırası uygulandı. Danışmanlarına sorsa Kılıçdaroğlu’na söylerdi. Protokol sırası rutindir. Atamalarla ilgili belli tecrübelere göre, geçmişlerine göre atanmıştır. Kendisi söylüyor, bir insanın kardeşi nedeniyle yargılanamayacağını. Sonra kendisi getiriyor ortaya.”

Çelik, kiralarını dolarla ödeyen AVM esnafının kepenk katmasıyla ilgili soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: “Münferit de olsa kulağımıza geldi. Birinci yanlış, son dönemde dolarizasyona karşı TL’ye dönüldüğü gibi AVM’lerde de TL’ye dönüş konusunda tutum gerçekleştirilmeli. Bazı AVM sahipleri dolar tutumunu sürdürüyor, bu haksız kazanç oluyor. Halbuki aynı oranda TL kira almaları lazım. Esnaf kardeşlerimiz AVM’lere karşı bir tavır alıyor. Esastan doğru olsa da, usülden yanlıştır. Kepenk kapatma eylemini yanlış buluyoruz."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.