AK Parti: İstanbul'da oyların yüzde 6'sı sayıldı

AK Parti: İstanbul'da oyların yüzde 6'sı sayıldı

AK Partili Yavuz, geçersiz oyların sayımından AK Parti aleyhine kaydedilmiş 5 bin 69 oy ortaya çıktığını söyledi.

İstanbul seçimleriyle ilgili 31 Mart’ten beri süren karşılıklı açıklamalar devam ediyor AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz basın toplantısıyla CHP’ye yanıt verdi ve yeniden sayımlardaki sonuçlar üzerinden eleştirilerde bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener’in açıklamalarına tepki gösteren Yavuz şunları söyledi:

‘SAYIMA İTİRAZ ETDEMİKLERİ DOĞRU DEĞİL’

“CHP yetkilileri ve Sayın Akşener açıklamalar yaptı. Kılıçdaroğlu’nun çok isabetli bir ifadesine rastladım. Olay bir demokrasi olayıdır diyor biz de işte bunun için uğraşıyoruz kimsenin aklında soru işareti kalmasın. Eğer mesele Kılıçdaroğlu’nun dediği gibiyse onların da bize yardımcı olması lazım. Hiçbir itirazımız olmadı sayıma, biz karşı çıkmadık diyor ama CHP İl başkanlığı tarafından ilçe seçim kurulu kararlarına karşı il seçim kuruluna gidildi ve il seçim kurulu da Türk siyasi hayatında görülmemiş bir kararın altına imza attı. Neydi o: Tedbir kararı. Bugüne kadar seçim kurulları bir tedbir kararı vermemiş ama ilk kez CHP’nin müracaatı üzerine İstanbul İl Seçim Kurulu tedbir kararı vermiştir sayımla ilgili. Çok acele toplanarak bu kararın verilmiş olması gerçekten manidardır. Bu konuyu sayın Kılıçdaroğlu’nun sözüne cevap olsun diye vermeye çalıştım.”

‘ÜÇ BAKANIN İSTİFASININ NE ALAKASI VAR’

“Oranlar veriliyor. Bu doğru değil. Sandıkları yüzde 90.3’ü açıldı deniyor. Bu kesilikle doğru değil. Yine üç bakanın istifasıyla ilgili bir meseleyi gündeme getiriyor. Bizim üzüm yememiz gerekiyor. Demokrasimiz üzerinde şaibe oluşmasın derdindeyiz biz. Sİyasi şovun ötesinde hukuki değerlendirmeler yapıyoruz. Üç bakanın istifa etmesiyle ne alakası var bu seçimin. Bir kere üç bakanın istifa şartı ortadan kaldırılmıştı. Kaldı ki anayasanın değişmeden önceki 114. maddesinde, Ulaştırma,İçişleri ve Adalet bakanlarının istifa etmesi yerel seçimlerle alakalı değildir. TBMM seçimleriyle alakalıdır. O da kalktı. Artık bugünün ve bu seçimin konusu olmaktan uzak bir mesele. O zaman niye bunu gündeme getiriyorsunuz. Bir şeyleri saklamak için mi? Bir şeylerin üzerine gitmeyelim, hedefi şaşırtalım mı diye yapılıyor?

‘BEŞ OY BİZDEN BİR OY CHP’DEN’

“CHP yetkililerinin kaç gündür YSK’ya, seçim kurullarına dönük parmak sallar tarzla baskı yapması, tehtidvari yaklaşımlar sergilemesi bu anayasanın 138. maddesine göre nerede duruyor?  Bizim yaptığımız demokrasinin üzerine gölge düşmesin. Maddi düzeltim yoluna gidiyoruz, her gittikçe bizim aleyhimize oluyor. Yüzde 80’i bizim, yüzde 20’sinin CHP aleyhine yazıldığını görüyoruz. Beş oy bizden gitmişse, bir oy da CHP’den gitmiş görünüyor. Onun için zaten fark 29 binlerden 14 binlere inmiş bulunuyor. Ama CHP yetkilileri nasıl bir algı oluşturmaya çalışıyor. Sizden de var, bizden de var. Rakamaları koy ortaya. Geçersiz oyların sayımından AK Parti 5 bin 69 oy bizim aleyhimize kaydedilmiş görünüyor. Oyların sayımı dediğinize göre, şu anda tüm oyların sayımı anlamında sadece yüzde 6’sı sayılmış. Bu yüzde 94’ü de sayılsın diye, tüm ilçelerde de sayım yapılsın diye ilçe seçim kurullarına gittik. Biz bütün oylar sayılsın istiyoruz.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.