Adayların çalışmaları devam ediyor

Adayların çalışmaları devam ediyor

HDP Hakkari Milletvekili Adayarıı Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan Yüksekova'ya bağlı köylerdeki ziyaretlerinde çoşkulu karşılamalar yaşandı.

YÜKSEKOVA -  HDP Hakkari Milletvekili Adayları Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan'ın Yüksekova'daki köy ziyaretleri devam ediyor. Abdullah Zeydan, DBP ilçe yönetimi ve seçim komisyonundan oluşan bir ekip Pinyanişi bölgesinde bulunan Kalemli (Xalıdava) Kadıköy (Kadyan), Köprücük (Kerpil) Suüstu (Şakitan) köylerini ziyaret etti.

Nihat Akdoğani ise HDP ilçe yönetimi ve seçim komisyonu eşliğinde eski havaalanı çevresinde bulunan Kuçe, Muşan, Uzunsırt (Miçiç) ve çevrede bulunan mezraları ziyaret etti.

İki gruba ayrılan adaylar gittikleri her köyde, PKK, KCK, HDP bayrakları, PKK Lideri Abdullah Öcalan posterleri ile "Biji Serok Apo" sloganlarıyla karşılandı. Hakkari milletvekili adayı Abdullah Zeydan'a, Kadıköy (Kadyan) köyü girişinde kadınlar tarafından şans getirsin diye sarı yeşil kırmızı çiçekler hediye edildi.

i-1-989.jpg

Köprücük (Kerpil) köyünde ise Zeydan'ı yüzlerce kadın ve erkek ellerinde PKK lideri Abdullah Öcalan ve KCK bayraklarıyla karşıladılar. 

Ziyaretler sırasında konuşan Zeydan, "Tarihimize baktığımızda ittifaksızlığımız nedeniyle köylerimiz yakıldı, insanlarımız katledildi, işkencelerden geçirildi. Başta Türkler, Araplar ve Farslar bizi istedikleri gibi kullandılar. Eğer bu ittifakı sağlarsak artık kaderimiz bizim elimizde olacak" dedi.

Eski havaalanı bölgesinde çalışma yürüten Nihat Akdoğan ise köylerdeki ziyaretleri sırasında yaptığı konuşmalarda AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanın Kürtler üzerindeki hesaplarını bozmak için 7 Haziran'da sandıkta hesap sorulacağıını vurguladu. Akdoğan, "Bu tarihi süreçte hepimiz bu şansa ortak olmalıyız. Kadınların öncülüğünde 7 Haziran'ı hesap günü ilan ediyoruz" dedi.

Kerpél (Köprücük) köyü ziyaretinde ise Irmak ve beraberindekiler için hazırlanan yöresel yemekler ikram edildi.

i-2-493.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.