Adalet Bakanı Gül: Kaşıkçı sürecini iyi yönetiyoruz

Adalet Bakanı Gül: Kaşıkçı sürecini iyi yönetiyoruz

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Gül "Türkiye'nin süreci çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yönettiğini" söyledi

Adalet Bakanı Gül, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturmasına ilişkin, “Bu süreci Türkiye çok dikkatli ve başarılı bir şekilde yönetiyor.” dedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da, “Buna tırnak içerisinde ‘2 Ekim olayı’ diyebiliriz. Bu sadece dünyanın takip ettiği mesele değil, bizim hukukumuzun da imtihanı” açıklaması yapmıştı.

Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk olan Adalet Bakanı Gül, Kaşıkçı soruşturmasına dair açıklamalarına şöyle devam etti; “Uluslararası hukuka uygun bir şekilde hareket etmeli yargı makamları. Soruşturmayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılıyor. Soruşturmanın gizli olduğunu da hatırda tutmak gerekir. Siyaset cephesinde sürecin başından beri açık ve şefaf bir şekilde süreç izlendi. Önemli olan olayın aydınlatılması. Viyana Sözleşmesi’nden kaynaklı bazı hususlar var”.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.