Açlıktan ölmek üzere olan kutup ayısı sosyal medyada infial yarattı

Açlıktan ölmek üzere olan kutup ayısı sosyal medyada infial yarattı

Fotoğrafçı Paul Nicklen, Kanada'da açlıktan ölmek üzere olan bir kutup ayısını görüntüledi. Nicklen, "İnsanların, 'Ayıların neslinin tükenecek' diyen bilim insanlarının neyi kast ettiğini görmesini istedim" dedi.

Bir deri bir kemik kalmış bir kutup ayısının hiç buzul olmayan bir ortamda, açlıktan ölmek üzereyken çekilen görüntüleri infial yarattı. Kanada’nın Baffen Adası’nda çekilen görüntülerde, kutup ayısı açlıktan can çekişirken görülüyor. Yiyecek bulmak için balıkçıların bıraktığı bir varile güçlükle gidiyor, bir süre sonra da yere yığılıyor.

Sea Legacy adlı çevreci grup için çalışan biyolog ve fotoğrafçı Paul Nicklen tarafından çekilen görüntüler sosyal medyada infial yarattı. National Geographic ilgili makalesinde “İşte iklim değişikliği denilen şey bu” ifadelerini kullanırken, yüzlerce kullanıcı da iklim değişikliğinden insanların sorumlu olduğuna dikkat çekerek siyasetçilere yeni politikalar belirleme çağrısı yaptı.

Nicklen, görüntüyü iklim değişikliğinin neye benzediğini insanlara göstermek için videoyu yayınlama kararı aldığını belirterek, “İnsanların, ‘Ayıların neslinin tükenecek’ diyen bilim insanlarının neyi kast ettiğini görmesini istedim. Ayılar açlıktan ölecek. Bu, açlıktan ölmek üzere olan bir ayı” dedi. Çekim yaparken bütün ekibinin gözyaşlarına boğulduğunu söyleyen Nicklen, kutup ayısına niçin yardım etmediği konusunda aldığı tepkilere ise “Kanada’da vahşi kutup ayılarını beslemek yasak” yanıtını verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.