ABD'den 'Rusya'yı ilk biz vuralım' çağrısı!

ABD'den 'Rusya'yı ilk biz vuralım' çağrısı!

Atlantik Konseyi'nde konuşan John Richardson, Washington'a Rusya ve Çin'e saldırıp, karşılık vermeye zorlama çağrısı yaptı. Richardson ayrıca ABD'nin geri püskürtmenin yanı sıra, bazı bölgelerde baskı kurmayı düşünmesi gerektiğini de vurguladı.

Atlantik Konseyi’nde konuşan ABD Donanması Deniz Operasyonları Komutanı John Richardson, Rusya’yı Azov Denizi’ni bloke etmekle ve Doğu Akdeniz’de askeri varlığını artırmakla suçladı.

Çin’in de “Güney Çin Denizi’ni askerileştirdiğini” belirtti.

Richardson, Washington’a “Rusya ve Çin’e saldırıp, karşılık vermeye zorlama çağrısı” yaptı. Rus senatör Oleg Morozov, bu çağrıların “nükleer silah kullanımı ve  savaş tehdidi ile dolu olduğunu” söyledi.

‘YANITA ZORLAMAK HARİKA OLURDU’

ABD’nin dünyadaki tehditlere karşı ne yapması gerektiği yönündeki bir soruyu yanıtlayan Richardson, Washington’ı Moskova ve Pekin’e karşı daha saldırgan olmaya çağırdı. Richardson, Rusya’nın kilit sular üzerinde kontrolünü artırmasından sonra ABD’nin ‘ilk darbeyi vuran’ taraf olması gerektiğini kaydetti. ABD’nin sadece geri püskürtmeyi değil, bazı bölgelerde bizzat baskı kurmayı düşünmesi gerektiğini de vurgulayan Richardson, “Rusları, rakiplerimizden bazılarını bizim ilk hareketimize yanıt vermeye zorlamak harika olurdu” dedi.

‘BASKI YAPMAK SAVAŞ DEMEK’

Rus senatör Oleg Morozov, “Baskı yapmak ve ilk vuran taraf olmak, savaş demek. Hem de gözle görülür bir neden olmadan. Zira ABD ve NATO’nun askeri hareketliliğine bakacak olursak, bizim eylemlerimiz asgari düzeyde bir öz savunma olarak kalıyor. Modern koşullarda ABD ile Rusya arasında herhangi bir kriz, nükleer silah kullanımı ve büyük bir savaş tehdidiyle dolu” dedi.(Sputnik)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.