ABD heyeti İdlib için Türkiye'de

ABD heyeti İdlib için Türkiye'de

İdlib'de Türkiye ve Suriye güçleri arasında çatışmalar sürerken, ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Kelly Craft ile Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in de içinde yer aldığı heyet Ankara'ya geldi.

ABD Başkanı Donald Trump tarafından İdlib’de yaşananlara ilişkin gönderilen ABD heyeti, Türkiye’ye geldi. ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ile Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’in de içinde bulunduğu heyeti Ankara’ya getiren uçak, saat 16.10’da Esenboğa Havalimanı’na indi.

Amerikalı yetkililer gazetecilerin sorularını yanıtlamadı ancak Craft, havalimanından ayrılmadan önce “Burada olmaktan mutluyum” dedi.

Türk yetkililerle Suriye konulu görüşmeler yapacak Amerikalı heyetin, Türkiye’de bulunduğu sürede Hatay’ı ziyaret etmesi ve ayrıca BM ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelmesi bekleniyor. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.