2 yıl sonra emekli olacaktı!

2 yıl sonra emekli olacaktı!

Çaresizlikten girdiği madencilik işinde, yaşanan faciadan sonra geride 2 çocuk, eşi, anne ve babasını bırakan Hakkarili madenci Emrullah Armut 2 yıl sonra emekli olup Hakkari’ye yerleşmeyi planlıyordu.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında yaşanan faciada hayatını kaybeden 35 yaşındaki Hakkarili Madenci Emrullah Armut’un Hakkari’den başlayıp Soma’da son bulan hayat hikayesinde ilginç detaylar ortaya çıktı.

Daha çocukluk yıllarında okulunu yarıda bırakıp ailesinin geçimine katkıda bulunmak için büyük çaba gösteren Emrullah Armut 2002 ile 2004 gazete dağıtıcılığı yapmaya başladı. Emrullah’ın dağıtımını yaptığı Özgür gündem ve Azadiya Welat gazeteleri nedeniyle zaman zaman baskıya uğradığı, hatta Emrullah bölgede yaşanan askeri operasyonlara karşı ‘Canlı kalkan’ olduğu için 45 gün Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevinde yatmak zorunda kaldı.

İşsizlik ve baskıdan bıkan Emrullah ailesinin de onayını alarak 8 yıl önce Manisa’ya gitmeye karar verir. Manisa’da önce bir salça fabrikasında çalışan Emrullah daha sonra Soma ilçesinde bulunan bir tekstil fabrikasında çalışamaya başlar. Burada 1 yıl çalışan Emrullah kendisi gibi bölgeden göç eden Cizreli Şerife ile tanışır ve evlenmeye karar verirler.

Emrullah ve Şerife için aileler Hakkari’de görkemli bir düğün yaparken, düğün öncesinde Manisa’nın Soma ilçesinde evini dayayıp döşeyen Armut tekstildeki işin geçimlerini karşılayamaması nedeniyle maden işçisi olarak çalışmaya karar verir. 2 çocuk babası olan Emrullah hayatının baharında yüzlerce arkadaşı gibi ekmek kapısı için içeri girdiği maden ocağında cansız bedeni çıkınca hem aile hem de  Hakkari yasa boğuldu.

Emrullah dün binlerce kişinin katıldığı bir cenaze töreni ile 8 yıl önce ayrıldığı ve yılda bir defa gelebildiği Hakkari’de son yolculuğuna uğurlandı.

babaarmut.jpgEmrullah’ın babası Ebubekir Armut, oğlunun 8 yıl önce Hakkari’de yaşanan işsizlik nedeniyle Manisa’ya gittiğini aktarıyor ve şöyle diyor: Oğlum Manisa’ya ilk gittiğinde önce bir salça fabrikasında çalıştı, daha sonra ise bir tekstil fabrikasında çalışmaya başladı. Burada Cizreli olan gelinim Şerife ile tanıştı. Oğlumun düğününü Hakkari’de yaptık. Daha sonra maden şirketinde çalışmaya başladı. Yaklaşık 7 buçuk yıldır burada çalışıyordu. Biz Emrullah’ın Hakkari’ye gelip yanımızda kalmasını istedik. Ancak bu konuda onu ikna edemedik.

anne-001.jpgAnne Nesibe Armut ise 6 yıl önce Hakkari’de görkemli bir düğünle evlendirdiği oğlu Emrullah’ı genç yaşta toprağa vermenin çok zor olduğunu hiçbir annenin yüreğinin buna dayanmadığını söyledi.

35 yaşındaki oğlunun 7 buçuk yıl önce başladığı işinde şuana kadar herhangi bir sıkıntı yaşamadığını, anlatan anne; “İşi bırak gel Hakkari’ye yerleş” şeklinde yaptıkları uyarıya rağmen Emrullah’ın  çalışmaya devam ettiğini ve 2 yıl sonra emekli olma planı yaptığını aktardı.  

Oğlu Emrullah’ın ardından bıraktığı 5 yaşındaki Rüzgar ile 2 yaşındaki Rojda’yı yaşananlardan habersiz bir şekilde çocuklar ile oyun oynarken, yaşadığı acı karşısında gözyaşlarına hakim olamayan Emrullah’ın eşi Şerife ise konuşma güçlüğü çekiyor ve eşinin arkasında konuşmak istemediğini aktarıyor.

e-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum