Uluslararası Basın Enstitüsü basın özgürlüğü için Türkiye'ye geliyor

Uluslararası Basın Enstitüsü basın özgürlüğü için Türkiye'ye geliyor

Uluslararası Basın Enstitüsü öncülüğünde toplanan yedi farklı uluslararası gazetecilik örgütü, basın özgürlüğü konusunda gözlem ve araştırma yapmak amacıyla Türkiye'ye geliyor.

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) öncülüğünde toplanan yedi farklı uluslararası gazetecilik örgütünün oluşturduğu ortak heyet, basın özgürlüğü konusunda Türkiye'ye acil bir ziyaret gerçekleştiriyor. 19-21 Ekim tarihlerinde Türkiye'de temas ve görüşmelerde bulunacak olan heyet, gazetecilerle dayanışmak ve basına artan baskının seçime olası etkisine hem Türkiye, hem de dünyada dikkat çekmek amacıyla İstanbul ve Ankara'da gazetecilerle, siyasi temsilcilerle ve yabancı diplomatlarla buluşacak. 

Heyet aralarında IPI, Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Uluslararası Gazeteciler Federasyonu, Avrupa Gazeteciler Federasyonu (IFJ/EFJ), Article 19, Index on Censorship (Sansür Endeksi) ve Ethical Journalism Network (Etik Gazetecilik Ağı) dahil, önde gelen yedi uluslararası basın ve ifade özgürlüğü grubundan oluşuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.