Deprem medyayı salladı: TV100 Birsen Altuntaş’ı işten çıkardı

Deprem medyayı salladı: TV100 Birsen Altuntaş’ı işten çıkardı

Birsen Altuntaş, ATV’nin bağış yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu’nu çıkardığını duyurmasının ardından TV100'deki işine son verildiğini açıkladı.

TV100, magazin müdürü Birsen Altuntaş’ın işine, AHBAP’a destek verdiği için Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu’nun ATV’nin ortak yardım yayınında yer almayacağını yazdığı için son verdi.

Altuntaş işine son verildiğini şu sözlerle duyurdu:

“Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu gibi halkın iki dev starının, kendi yüzü oldukları kanalın stüdyolarında, üstelik de birlik beraberlik temalı ‘Türkiye Tek Yürek’ bağış gecesine katılım sağlayamaması sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde de çok önemli bir haber olurdu. Günlerdir bu haberle ilgili ‘Korkmadın mı? Nasıl yazdın?’ ve benzeri sorularla ulaşan birçok kişi oldu. Önemle belirtmek isterim ki, haberin doğruluğunu teyit ettiğim için yazdım.

“Durum bu olmakla beraber önemli olan ne yaşanırsa yaşansın hepimizin tek yürek olmayı başarabilmesi… Ülke olarak zor günlerden geçtiğimiz bu zamanlarda, bu konunun gündemde olmasının doğru olmayacağını belirtirken TV100 tarafından işten çıkarıldığımı duyunca varlığını hissettiren herkese teşekkürü borç bilirim, sağ olsunlar.”

İşten çıkarma ve istifa furyası

CNN Türk’te "Çalışan Türkiye" ve "Üretim Rotası"nı sunan Cem Seymen 16 Şubat’ta kanaldan istifa ettiğini açıkladı.

Kanal tarafından, 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen depremin ardından yaptığı eleştirel paylaşımlar nedeniyle istifasının istendiğini belirten Seymen "Depremin ilk gününden beri tutumum belli, bunun da yaptığım paylaşımlardan anlaşılabileceğini düşünüyorum. CNN'in bu konudaki tavrı da ortada. Paylaşımlarımın ardından istifamı istediler, ben de verdim" dedi.

Cem Seymen depremin ardından sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla önlem alınmadığını söylemiş ve arama kurtarma çalışmalarının yetersizliğini eleştirmişti. Seymen, "İlk üç gün gerçekten canım çok yandı. Hükümetin, devletin gücünün nasıl yetersiz kaldığını gördük" demişti.

Dilara Gönder Show TV’yi bıraktı

Show TV Ana Haber sunucusu Dilara Gönder de 9 Şubat’ta istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile açıklayan Gönder, "Yazması zormuş, istifa ettim. Tüm çalışma arkadaşlarıma ve bugüne kadar bana bu fırsatı veren Ciner Medya Grubu'na teşekkür ederim" dedi.

Gönder'in istifası, deprem ile ilgili gerçekleştirdiği özel yayın sonrası geldi. Gönder, Jeoloji Mühendisi Ziyadin Çakır'ı konuk olarak aldığı yayınında Çakır'ın depreme ilişkin yorumuna tepki göstermiş ve "Böyle ders mi olur hocam ya, böyle ders mi olur? Bu kadar ölümlü ders mi olur? 99’da yeteri kadar ölüm olmadı mı o ders için? Bu da mı ders olsun bize? Biz sürekli derslerdeyiz. Biz o dersleri geçemiyoruz ama. Sınav kağıdı hep boş. İşte buyurun sınav kağıdı ekranda. Maraş’ı görelim. Bu sınav kağıdı. Ders dediniz ya. 99 dersinin sınav kağıdı. İzleyicilerimiz tekrar bir görsün. Nasıl geçilemediğini o dersin. Buyrun havadan görüntüler." demişti.

Bir istifa da Oksijen’de

Oksijen yazarı Mehmet Dinler, 12 Şubat’ta Maraş merkezli depremlerin ardından gazetenin kültür sanat ekinde yer alan "'Asla Pes Etme' temalı filmler" başlıklı yazısının tepki görmesi üzerine gazeteden istifa ettiğini açıkladı.

Oksijen, depremlerin ardından "Yaralı ruhlarımıza pansuman niyetine" başlığıyla "Acımı hangi kitaplar azaltır?", " 'Asla pes etme' temalı filmler" ve "Bir podcast dinledim iyi geldi" yazılarını servis etmişti.

Yazıların tepki toplaması üzerine gazetenin sosyal medya hesaplarından özür paylaşımı yapan Oksijen, "Kullandığımız anonslarda bazı sorunlu ifadeler kullanıldığını kabul ediyor ve özür diliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Yazı sahiplerinden Mehemet Dinler de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla gazeteden istifa ettiğini duyurdu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.