TGS: Erişim engeli haber hakkı gaspıdır

TGS: Erişim engeli haber hakkı gaspıdır

TGS, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Evrensel ve Gündem gazetelerini hedef göstermesini ve Yüksekova Haber'in de aralarında bulunduğu birçok özgür ve alternatif yayına TİB tarafından erişimin engellenmesini kınadı.

İSTANBUL - Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Evrensel ve Gündem gazetelerini, "Suç makineleri" diyerek hedef göstermesini ve Yüksekova Haber'in de aralarında bulunduğu birçok özgür ve alternatif yayına Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) tarafından erişimin engellenmesini yaptığı açıklamayla kınadı.

Haber sitelerine erişimin engellenmesinin haber hakkına yapılan bir gasp olduğunu belirten TGS, Arınç'ın söylemlerinin ise Türkiye'de iktidarın basın özgürlüğüne bakışını özetlediğini kaydetti. 

TGS'den yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Geçici hükümetin sözcüsü Bülent Arınç'ın Basından Sorumlu Devlet Bakanlığı yaptığı dönemde Türkiye gazeteciler için tam bir cehenneme dönmüştü. 100'ü aşkın gazeteci tutuklanmış cezaevlerine doldurulmuştu. Toplumsal olayları izleyen gazeteciler hedef olarak seçilmiş ve birçoğu bilinçli yapılan saldırılar sonucunda yaralanmıştı. Sendika düşmanlığı ile de tanıdığımız Bülent Arınç, AA'da örgütlü olan TGS'yi tasfiye etmek için var gücüyle çalışmış üyelerimize kendi kurdurttuğu sendikaya geçmeleri için baskılar yapmış, onlarca üyemizi zorla emekli ettirmişti. Bülent Arınç'ın bunları yapmasının nedeni halkın doğru haber alması için çalışması gereken ajansı hükümetin istediğini yazan bir ajans haline getirmekti. Arınç dün de hükümet gibi düşünmeyen, hükümetin politikalarını eleştiren gazeteleri hedef aldı. Doğru haberciliğin etkili gazetelerinden olan Evrensel ve Gündem gazetelerine yönelik bu ifadelerinden dolayı Bülent Arınç'ı kınıyoruz. Çalışanlarının sendikamız üyesi olduğu Evrensel ve Gündem gazetelerinin her türlü baskıya karşı yanında olacağımızı ilan ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.