RTÜK hala başkanını seçemedi

RTÜK hala başkanını seçemedi

RTÜK, 22 Temmuz’dan bu yana yaptığı 4. toplantıda da başkanını seçemedi. Hiçbir aday yeterli oyu alamadı. Başkanlık seçiminden sonuç alınamaması üzerine 19 Ağustos’ta yeniden toplanacak.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yine başkan seçemedi.

RTÜK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Üst Kurul, başkanlık seçimi için en yaşlı üye sıfatıyla Arif Fırtına başkanlığında toplandı.

AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel, yeterli oyu alamadığı için başkan seçilemedi.

Adaylardan İlhan Yerlikaya 4, Esat Çıplak 4 oy alırken Ersin Öngel yine bir oy aldı.

Üst Kurul, başkanlık seçimi için beşinci defa 19 Ağustos 2015 Çarşamba günü toplanacak.

Birinci toplantı

RTÜK’ün, 22 Temmuz’da yaptığı ilk toplantıda, MHP kontenjanından seçilen Esat Çıplak, AK Parti kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya ve HDP kontenjanından seçilen Ersin Öngel yeterli oy alamadığı için seçim bir sonraki haftaya ertelenmişti.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi Ali Öztunç ise başkanlık seçiminin 22 Temmuz’daki ilk iki turunda sonuç alınamamasının ardından adaylıktan çekildiğini açıklamıştı.

İkinci toplantı

RTÜK’ün 29 Temmuz’daki ikinci toplantısında da Yerlikaya, Çıplak ile Öngel yeniden aday olmuş ve yeterli oy çıkmadığı için başkan seçilememişti.

Üçüncü toplantı

RTÜK’ün 5 Ağustos’taki üçüncü toplantısında da Yerlikaya dört, Çıplak dört ve Öngel bir oy almıştı. Ancak yeterli oy çıkmadığı için başkan seçilememişti.

Başkanın seçilebilmesi için adaylardan birinin dokuz üyelik Üst Kurul’un beş üyesinin oyunu alması gerekiyor. Başkan seçilene kadar Üst Kurul toplanamıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.