Özgür Gün TV Yeniden Yayında

Özgür Gün TV Yeniden Yayında

Özgür Gün TV, mahkemenin yürütmeyi durdurmasıyla yeniden yayına başladı. Kanalın genel yayın koordinatörü Temel ise RTÜK'ten lisansları olmasına rağmen Türksat'ın kendilerine frekans vermediğini söylüyor.

Digimedya Dijital Medya Uydu Şirketi'nin iletim yetkisinin Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından durdurulması nedeniyle yayını kesilen Özgür Gün TV, Ankara 12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurması üzerine yeniden yayına başladı.

bianet’ten Elif Akgül'e konuşan Özgür Gün TV Genel Yayın Koordinatörü Tayip Temel sorunun Digimedya Platformu’ndan kaynaklandığını, RTÜK’ten lisans almalarına rağmen Türksat’ın kendilerine frekans vermediği için bu şekilde mağduriyet yaşadıklarını ifade etti.

“Bir RTÜK’ten lisans almış bir kanalız. Yerel yayın yapıyoruz. Ancak RTÜK’ten lisans almamıza rağmen Türksat bize frekans vermiyor. Oysa bizim başvurmamızın ardından dört, beş kanala Türksat’tan yer verildi. Bize frekans verilmediği için Digimedya gibi platformlar üzerinden yayın yapmamız gerekiyor ve bizimle alakalı olmayan böylesi mağduriyetler yaşıyoruz.”

Ne olmuştu?

RTÜK, 14 Eylül’de aralarında Özgür Gün TV'nin de bulunduğu kırka yakın kanala uydudan hizmet veren Digimedya Dijital Medya Uydu Şirketi'nin "sözleşme şartlarını yerine getirmediği" gerekçesiyle hizmetini durdurmuştu.

Aynı şekilde Güç Medya 1 ve 2 platformunda da yayın yapan yaklaşık 60 kanalın yayını durdurulmuştu.

Özgür Gün TV, platformdaki sorun çözülünceye kadar internetten yayınına devam etmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.