İGC : Gazeteci haber yaptığı için işten atılır mı?

İGC : Gazeteci haber yaptığı için işten atılır mı?

İzmir Gazeteciler Cemiyeti, Fatih Terim'in sokak köpeklerine dönük tutumunu haber yapan gazeteci Öncel Öziçer'in Vatan gazetesinden kovulmasına tepki gösterdi.

İZMİR - İzmir'in Çeşme ilçesine bağlı Alaçatı Mahallesinde lüks bir villa satın alan Fatih Terim'in mahallelinin sevip baktığı köpeklerden rahatsız olduğu ve 'havlıyorlar' diye şikayet ettiği sokak köpeklerinin barınağa gönderilmesi ya da otoyola atılması haberini yapan gazeteci Öncel Öziçer, çalıştığı Vatan gazetesinden işten çıkarıldı. Öziçer'in yaptığı haber dolayısıyla işten çıkarılmasına tepki gösteren İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, yazılı bir açıklama ile olayı kınadı. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İGC Başkanı Misket Dikmen, dünyanın her yerinde gazetecinin asli görevinin haber yapmak, kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu, ancak Türkiye'de gazetecilerin haber yaptı diye işten kovulduğunu söyledi. Öncel Öziçer'in yaptığı haber nedeniyle birilerinin talimatıyla işten kovulmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Dikmen, "Basın özgürlüğü olduğu sürece yaşayacak bir kurumun, basın özgürlüğünü yok sayarak gazeteciyi işinden etmesi mesleğimiz adına utanç vericidir. Gazete üst yönetiminin görevi muhabirlerin, yazarların tarafsız ve özgür şekilde yazmasını sağlamak olduğu kadar gelebilecek 'emir ve talimatlara' karşı da çalışanlarını korumaktır. Meslektaşımız Öncel Öziçer'e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, işten atın talimatını veren ve bu talimatı uygulayanları da kınıyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.