Zelenskiy’nin başdanışmanı: Savaş en geç mayıs ayında biter

Zelenskiy’nin başdanışmanı: Savaş en geç mayıs ayında biter

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin başdanışmanı Arestoviç, Rusya ile bir-iki hafta içinde barış anlaşması imzalanmasının mümkün göründüğünü, savaşın en geç mayısta biteceğini söyledi.

Rusya ile Ukrayna'nın bugün yeniden müzakereler için masaya oturması beklenirken, bu sabah Kiev'den patlama sesleri geldi. Rus askerlerinin top atışı sırasında bir apartmanda yangın çıktığı, bir kişinin hastaneye kaldırıldığı belirtiliyor.

Son gelişmeler şöyle:

RUSYA: HERSON'UN TAMAMINI ELE GEÇİRDİK, SON 24 SAATTE ALTI BAYRAKTAR DÜŞÜRÜLDÜ

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü  Igor Konaşenov, Rus güçlerinin Ukrayna'nın güneyindeki Herson bölgesinin tamamında kontrolü ele geçirdiğini açıkladı. Interfax ajansı, Rusya Savunma Bakanlığı'na dayanarak Rus güçlerinin son 24 saatte altı Bayraktar TB-2 insansız hava aracını düşürdüğünü de duyurdu.   

ZELENSKİY'DEN RUSYA'YA SİLAH BIRAKMA ÇAĞRISI

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ise müzakerelerin bugün devam edeceğini teyit ederek, Rusya ordusuna Rusça seslendiği bir konuşma ile silah bırakma çağrısında bulundu.

'SAVAŞ MAYISTA BİTER'

Öte yandan, Zelenskiy’nin başdanışmanı Oleksiy Arestoviç'in "Rusya ile barış en erken 1 ya da 2 haftada en geç mayıs ayında sağlanabilir" sözleri dikkat çekti. Arestoviç, "Savaşın tam olarak ne kadar devam edeceği, Rusya'nın ne kadar daha kaynak ayırmaya istekli olduğuna bağlı" derken, "Mayıs başında, mayıs ayını geçmeyecek şekilde bir barış anlaşması yapacağımıza inanıyorum. Belki çok daha erken de olur, göreceğiz" ifadelerini kullandı. Bir video mesaj yayınlayan Arestoviç, "Şu an bir yol ayrımındayız: Ya bir iki hafta içinde çok hızlı bir barış anlaşması olacak, askerler çekilecek. Ya da ikinci bir raund yaşanacak; belki bazı Suriyelileri getirme girişimi olacak. Onları da ezdiğimizde, nisan ortası veya sonunda bir anlaşmaya varılır" dedi.

'KÜÇÜK ÇATIŞMALAR BİR YIL BOYUNCA DEVAM EDEBİLİR' 

Zelenskiy'nin danışmanı, 'tamamen çılgınca' diye nitelediği bir senaryoda Rusya'nın sadece bir aylık eğitimden geçirilen erleri de Ukrayna'ya gönderme ihtimalinin bulunduğunu söyledi. Arestoviç barış anlaşması yapılsa bile, yaklaşık bir yıl boyunca ülkede küçük taktiksel çatışmaların da çıkabileceği öngörüsünde bulundu. 

KİEV YAKINLARINDA FOX NEWS MUHABİRİ YARALANDI

Amerikan haber kanalı Fox News için çalışan bir muhabir, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in dışında haber yaparken yaralandı. Kanalın America Reports adlı programının sunucularından John Roberts, sahada ne olup bittiğini ve detayları öğrenmek için tüm ekiplerin yoğun şekilde çalıştığını söyledi. Ukraynalı Savcı General İrina Venediktova da gün içinde Batılı bir gazetecinin yaralandığını ve Ukraynalı doktorlar tarafından tedavi edildiğini söylemişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.