Yüzde 94 engelli ağır hasta tutuklu Güler’in tahliyesi istendi

Yüzde 94 engelli ağır hasta tutuklu Güler’in tahliyesi istendi

Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde yüzde 94 engelli raporu olan ağır hasta tutuklu Emin Güler'in sağlık durumuna dikkat çeken Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, hasta tutukluların durumuna dikkat çekmek için gerçekleştirdiği eylemin 465’incisini İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde yaptı. Bu hafta Urfa 2 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklan ağır hasta tutuklu Emin Güler’in durumuna dikkat çekildi. 

Açıklamayı yapan İHD Ankara Şubesi Eşbaşkanı Ömer Faruk Yazmacı, yüzde 94 engeli ağır hasta tutuklu Emin Güler'in birçok hastalığının olduğunu belirterek, durumunun cezaevi koşullarından günden güne kötüleştiğini söyledi. Güler’in 2016 yılı sonunda tutuklanarak cezaevine konulduğunu aktaran Yazmacı, “Güler’in C-5 omurilik zedelenmesi sonucu Hemiplejik kısmı felçli duruma gelmiştir. Geçirdiği felç nedeniyle yüzde 94 engelli raporu bulunmaktadır. Yaklaşık 5 ay önce İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürülmüş ancak aradan geçen süreye rağmen hala rapor kendisine ulaşmamış ve hala ne karar verildiğini bilmiyor. Felçten dolayı hem ayağını hem de kolunu çalıştıramıyor. Tutulduğu hapishane iki katlı olduğundan; yatakhaneden mutfağa ya da mutfaktan yatakhaneye gitmekte güçlük çekiyor, merdivenin demirlerine tutunarak zorlukla hareket edebiliyor. Ciğerlerinde meydana gelen hava boşluğundan dolayı çoğu zaman nefes almakta güçlük çekiyor. Kimi zaman geceleri yarı baygın bir şekilde yatakta kilitlenip kalabiliyor” diye belirtti.  ‘TAHLİYE EDİLSİN’ ÇAĞRISI 

Güler'in cezaevinde tek başına yaşamını idame edemediğinin altını çizen Yazmacı, derhal tahliye edilmesi gerektiğini dile getirdi. Yazmacı, şöyle devam etti: "Güler’in, Adli Tıp Kurumu tarafından raporlarının iletilmesini, tahliye işlemlerinin hızlandırılmasını ve ailesinin yanında daha sağlıklı koşullarda tedavi edilebilmesi için bir an önce tahliyesinin sağlanmasını talep ediyoruz. Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi olarak hasta mahpusların durumun kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.