Yüksekova Eğitim-Sen: MEB’i acilen harekete geçmeye çağırıyoruz

Yüksekova Eğitim-Sen: MEB’i acilen harekete geçmeye çağırıyoruz

Yüksekova Eğitim-Sen, İstanbul Alibeyköy'de bir öğrenci tarafından silahla öldürülen lise müdürü İbrahim Oktugan için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eyleminin olacağı aktarıldı.

İstanbul'da özel okulda görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan emekli öğretmen İbrahim OKTUGAN, bir öğrenci tarafından gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetti. Tepkilere yol açan bu durum, eğitim camiasında büyük üzüntü yarattı. Yüksekova Eğitim-Sen, düzenlediği basın açıklaması ile tepkisini dile getirdi. Açıklamayı Yüksekova Eğitim-Sen Şube Temsilcisi Mehmet Canan okudu.

whatsapp-image-2024-05-08-at-20-55-58.jpeg

Canan, yaptığı açıklamada, okullarda yaşanan şiddetin artık kabul edilemez boyutlara ulaştığını ve birçok meslektaşın şiddetin hedefi haline geldiğini vurguladı.

Eğitim kurumlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısı

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda alması gereken önlemlere dikkat çekilen açıklamada, eğitim kurumlarında güvenlik tedbirlerinin artırılması çağrısı yapıldı.

10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eylemi yapılacak

Eğitim Sen, İbrahim Oktugan'ın ailesine başsağlığı dilerken, okullardaki şiddetin son bulması için Milli Eğitim Bakanlığı'nı acilen harekete geçmeye çağırdı. Açıklamada son olarak 10 Mayıs Cuma günü okullarda iş bırakma eyleminin olacağı belirtildi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.