Yüksekovalı üniversite adaylarına online destek!

Yüksekovalı üniversite adaylarına online destek!

Üniversitelere tercih verecek olan Yüksekovalı öğrenciler için 'Mentörüm Burada' projesi başlatıldı. Öğrencilere, sosyal medya üzerinden tercih danışmanlığı yapılan projede, onlarca bölüm tanıtımı da yapılıyor.

Yüksekova'da her sene üniversite giriş sınavlarından sonra yanlış tercih kurbanı olan öğrenciler için 'Mentörüm Burada' adlı tercih danışmanlığı ağı kuruldu.

Yüksek lisans öğrencisi Psikolog Özlem Sakar tarafından instagram uygulaması üzerinden başlatılan projede onlarca üniversite öğrencisi ve mezunu bulunuyor. Bu öğrenciler hem bulundukları üniversiteyi hem de okudukları bölümlerini tanıtıyor.

Hakkari ve ilçelerinde tercih zamanında yaşanan danışmanlık eksikliğini gidermek için kurulan ağda, tercih verirken kararsız kalan öğrencilerle, soru-cevap şeklinde oluşan bir danışmanlık ağı kurularak öğrencilerin doğru yönlendirilmesi sağlanıyor.

Yüksekova Haber Portalı'na açıklama yapan proje sorumlusu Psikolog Özlem Sakar, Yüksekova'da her sene yüzlerce öğrencinin yanlış tercih kurbanı olduğunu söyledi.

ozlem.jpgİlçedeki üniversite öğrencileri ile birlikte onlarca bölüm tanıttıklarını ifade eden Sakar, "Mentörüm Burada Projesi, Yüksekova’da yaşayan ve üniversiteye geçiş sınavına girecek olan öğrencilerin tercih aşamasında doğru kararı verebilmesi için gerekli olan güvenilir bilgiyi, güvenilir kaynaklardan birebir görüşmeler ile sunan bir tercih danışmanlığı ağıdır. Projeyi kurmamdaki amaç öğrencilerin potansiyelini en iyi şekilde değerlendirebileceği bir üniversite ve bölüm seçme süreçlerinde kendilerine destek olmak istememdir." dedi.

Öğrencilerin doğru bir şekilde yönlendirilmesi gerektiğini belirten Sakar şöyle konuştu:

"Ben doğru tercih sayesinde hem bölümümden hem de okulumdan mutlu bir şekilde ayrıldım. Yine doğru yönlendirme ve tercihle eğitim hayatıma Boston College’da Gelişim ve Eğitim Psikolojisi alanında devam etmeye karar verdim. Bu noktada doğru yönlendirilmenin değerinin farkında olarak @mentorumburada projesi ile tercih döneminde proje üyelerimiz ile birlikte yanınızda olmaktan mutluyuz, gururluyuz. Başlangıç aşamasında tek başıma ilerlediğim projede gönüllü proje danışmanlığı ile desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen Enes Aktı’ya, sayfanın tanıtımı ve bağlantılarım kurulması aşamasında aktif rol oynayan Erkan Uçak’a ve şimdi projeyi birlikte yürüttüğüm psikolog Zahir Düzen’e, hepsinden de önemlisi hiçbir karşılık almadan danışmanlık yapmayı kabul eden 70 üyemize çok teşekkür ederim. Emeğiniz çok değerli."

Sayfa'ya bu link üzerinden ulaşabilirsiniz.

2-943.jpg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum