Yüksekova'daki minibüsçülerin plaka eylemi

Yüksekova'daki minibüsçülerin plaka eylemi

Yüksekova Devlet Hastanesine yolcu taşıyan S.S 3 nolu kooperatif K plakalı araçların yolcu taşımasını protesto etti.

Yüksekova'da şehir merkezinde yolcu taşıyan servis şoförleri sınır ihalalindeki anlaşmazlık yüzünden birbirine girdi. Yüksekova Devlet Hastanesine yolcu taşıyan S.S 3 nolu kooperatif K plakalı araçların yolcu taşımasını protesto etti.

Bugün sabah saatlerinde Yüksekova'da şehir içi yolcu taşımacılığı yapan S.S 3 Nolu Yolcu Taşıma Kooperatifi'ne üye 34 servis aracı sahibi K plakalı araçların Yüksekova Devlet Hastanesi'nden şehir merkezine yolcu taşıma yetkisi olmadığı halde yolcu taşıdıkları gerekçesiyle Özgürlük Meydanı'ndan Van yolu üzerindeki polis kontrol noktasına kadar korna çalarak protesto etti.

Yüksekova Devlet Hastanesi'nden şehir merkezine yolcu taşıyan K plakalı araç sahipleri ise yetkililerden resmi yolcu taşıma belgesi aldıklarını ifade ederek K plaka araç sahiplerinin yasal çerçevede yolcu taşıdığını söylediler.

Bugünkü eylemden dolayı, M plaka sahibi şoförler, Yüksekova şehir merkezinden hastaneye taşıdıkları yolcuları polis noktasında indirmek zorunda kalırken, hastaneden yolcu taşıyan K plaka sahibi şoförler ise hastaneden polis noktasına kadar taşıdılar.

Vatandaşlar hastanede hastaları olduğu için hastaneye gitmekte büyük zorluk çektiklerini ifade ederken, birçok vatandaşlar protestocu minibüsçülerin protesto eylemi sırasında yürüyerek hastaneye gitmeye çalıştılar.

Olay yerine gelen Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin önümüzdeki Perşembe günü Belediyenin imar planının askıdan ineceğini Yüksekova Devlet Hastanesine kadar olan bölgenin belediyenin mücavir alanına gireceğini söyledi. Yetişkin, "Hastane bölgesine kadar olan bölgenin Perşembe gününe kadar yolcu taşıma işinin Yüksekova kaymakamlığının sorumluluğunda olacak. Bu bölge belediyemizin mücavir alanına girdikten sonra bütün servis araçlarının hastaneye servis yapabileceklerdir. Bütün servisleri eski futbol sahasında oluşturacağımız durakta toplayacağız."dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.