Yüksekova'da yiyecek arayan tilki görüntülendi

Yüksekova'da yiyecek arayan tilki görüntülendi

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yiyecek arayan tilki görüntülendi.

Kar kalınlığının yer yer 1,5 metreyi bulduğu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, yaban hayvanları yiyecek bulmakta zorlanıyor.

İlçenin Güngör Mahallesi'nde yıkılan okulun kalıntılarına sığınan tilkinin yiyecek araması, çevredekiler tarafından görüntülendi.

tilki2.jpg

İlçe sakinlerinden Rojbin Gül, tilkinin 10 günden bu yana evin civarında dolaştığını belirterek, "Eski bir okulun yıkıntıları arasında bodrum katı olan kısmında bir erkek biri dişi 2 tilki var. Burada yavrularının da olduğunu tahmin ediyoruz. Tilkiler sürekli buralarda geziyor. O alana yakın yerlere yiyecek bırakıyoruz." dedi.

DAHA ÖNCE DE KURT GÖRÜNTÜLENDİ

İlçe merkezinde kış mevsiminin başlaması ile birlikte ilçenin birçok noktasında değişik zamanlarda sokaklarda yiyecek arayan kurtlar da görüntülendi. Yüksekova Belediyesi son olarak geçtiğimiz günlerde Güngör Mahallesi'nde görülen yaralı bir kurdu tedavi edip ilçeden çıkarmak için yakalama çalışması başlatmış ancak başarılı olamamıştı.

 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.