Yüksekova'da temizlik kampanyası

Yüksekova'da temizlik kampanyası

Yüksekova Belediyesi ilçe genelinde temizlik kampanyası düzenledi.

BİLAL TİNAR
YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA - Yüksekova Belediyesi'ne bağlı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde "Temiz bir Yüksekova için el ele" sloganıyla temizlik kampanyası başlatarak, Esenyurt Mahallesi ile İpek Yolu'nda temizlik çalışmaları yaptı. Temizlik çalışmalarına Başkan yardımcıları Gönül Şedal ile Hüsnü Beşer, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Esentepe Mahalle Meclisi, Temizlik Şirketi müdürü Ayhan Atsız, belediye personelleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Çevre duyarlılığı konusunda el broşürleri dağıtılırken cadde ve sokaklar temizlendi.

i-1-20150610180226.jpg

Kampanya ile ilgili açıklamada bulunun Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Berrin Yıldız,  “Belediyemiz tarafından düzenlenen temizlik kampanyasının asıl amacı ilçemizde temizlik bilincinin artmasını sağlamak ve daha temiz bir dünya yaratmak. Çevremizi geliştirmek, çevre sağlığımızı korumak ve çevre kirlenmesini önlemek insani görevimiz olmalıdır. Yaşadığımız şehrin cadde ve sokaklarında görüntü kirliliğini yok edip halkımızın temiz ve sağlıklı bir ortamda yaşamaları için elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bizim kentimiz ve insanımız her şeyin en iyisine layıktır. Fakat yaptığımız sayısız anons, ilan ve duyuruya rağmen hala rastgele çöp atan yurttaşlarımız var. Yurttaşlarımızdan tek ricamız daha güzel ve yaşanabilir bir Yüksekova için çöplerini rastgele atmamalarıdır. Belediyemizce belirlenen saatler içerisinde çöplerimizi poşet içerisinde kapalı bir şekilde çöp toplama merkezlerine bırakırsak daha düzgün ve daha hijyenik olur. Rastgele atılan çöpler hem çevre kirliliği yaratıyor hem de çocuklarımızın sağlığını ciddi şekilde olumsuz etkiliyor. Daha güzel ve yaşanabilir bir Yüksekova için çalışmalarımız aralıksız devam edecek” dedi.

i-2-651.jpg

Temizlik şirketi adına bir açıklama Yapan şirket müdürü Ayhan Atsız ise, “Gelişi güzel atılan her çöp doğaya verilen bir zarardır. Doğamızı korumak yeni nesillere güzel bir yaşam armağan etmeliyiz. Halkımızdan tek ricamız çöplerini poşetlemiş bir halde çöp toplama alanlarına bırakması” dedi.

i-3-299.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum