Yüksekova'da ÖSS protestosu

Yüksekova'da ÖSS protestosu

Yüksekovalı dershane öğrencileri ilçenin Özgürlük Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklaması ile ÖSS sistemini protesto etti.

Erkan Çapraz'ın Haberi:

Dershane öğrencileri Yüksekova Özgürlük Meydanı'nda saat 15.00'te düzenlenen ÖSS'yi protesto amaçlı basın açıklamasına KESK ve EĞİTİM-SEN üyelerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda dershane öğrencisi katıldı.



Açıklama esnasında sık sık; “Demokratik, özgür üniversite hakkımız”, “Sosyal devletin eğitimi nerede”, “Anadil hakkımız engellenemez”, “Savaşa değil eğitime bütçe”, “12 yılın karşılığı bu mu” şeklinde sloganlar atıldı.

BU SINAV SİSTEMİNE KARŞIYIZ

Açıklamayı okuyan dershane öğrencilerinden Abdulselam Kütükçüoğlu, sorunlarının en büyük parçasının ÖSS ve eğitim sistemi olduğunu belirterek, “Her yıl milyonlarca gencin ve onlara bağlı ailelerin neredeyse kaderlerini bile etkileyebilen bir sınav sisteminden bahsediyoruz. Ömrümüzün en verimli döneminde bizleri mağdur eden bu sınav sistemine karşıyız. Çünkü bu sınav sistemi karşısında hayallerimiz biraz daha törpülenmekte ve yaşama sevinci adına bir şeylerimiz eksiltilmektedir.”dedi.

SİSTEMDE HÜKÜMETLERE VE KİŞİLERE GÖRE DEĞİŞİM

Gelişmiş ülkelerdeki eğitim sistemlerine vurgu yapan Kütükçüoğlu, “Maalesef ülkemizde çağın gereksinimlerine göre değil de, değişen hükümetlere ve kişilere göre kimlik kazanan bir eğitim sistemimiz vardır. Bununla beraber sosyal ve ekonomik farklılıkların varlığı da böyle bir sorunda başat rol oynamaktadır. Bu bölgesel eşitsizlikler öğretmen sirkülasyonu, okullaşma oranının düşük seviyelerde kalması, gerekli meteryallerin eğitim aşamasına kazandırılmaması, tecrübeli eğitimci sayısının az olmasından kaynaklı bölge öğrencisini ve eğitimciyi bir kadavra ve bir tıp öğrencisi ilişkisine çevirmesi sebebiyle eğitimdeki kalite düşüklüğü, bölgemizdeki öğrenciler üzerindeki olumsuz etkisini göstermektedir.”dedi.

ANADİLDE EĞİTİM SORUNU

Belli bir yaşa kadar Kürtçe ile konuşup, Kürtçe ile düşünenler olarak ister istemez farklı bir dille eğitim almaya başladıklarında batıda ana dilde eğitim alan bir öğrenciye nazaran geri bir pozisyonda yer aldıklarını belirten Kütükçüoğlu, “ÖSYM'nin teknik ve idari olarak yapmış olduğu hataların toplamı sonucunda madur konuma düşmekteyiz. Sınavda çıkan hatalı sorunları meclise taşınmakta ve bunun görülmesi kararı alınmaktadır. Ama alınması gereken karar, ÖSS Sınav Sisteminin temelden ele alınıp sorgulanması ve ortaya çıkan adaletsizliklerin giderilmesi olmamalı mı?”dedi.

YARMAĞAN NE İSTİYOR?

“ÖSS sistemi her sene bir kalıba girmezse, her sene yeni konular eklenmezse, Sayın Ünal Yarmağan'ın bizden ne isteğini biz de bir anlasak bu sonuçlar böyle olur mu?” diye seslenen Kütükçüoğlu son olarak, “Bizim yetkililerden istediğimiz bu sorunlarımızı en minimum seviyeye çekerek tamamen ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalarıdır.”dedi.

Yapılan açıklamanın ardından kitle sessizce dağıldı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.