Yüksekova'da köylüler çığ tehlikesine rağmen su arızasını gidermek zorunda kaldı

Yüksekova'da köylüler çığ tehlikesine rağmen su arızasını gidermek zorunda kaldı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesine bağlı Kadıköy köyünde soğuk hava nedeniyle su şebekleri donan köy sakinleri, kendi imkanlarıyla arızayı giderdi.

Yüksekova'da yoğun kar yağışı sonrası etkisini gösteren soğuklar nedeniyle su şebekleri donan Kadıköy köyünde 3 gündür içme suyu sorunu yaşanıyordu.  Köy sakinleri, içme suyu şebekesindeki arıza giderilmeyince çığ tehlikesine rağmen kendi imkanları ile arızayı giderdi. 

Sabah saatlerinde 20 kişilik bir ekiple köyün yukarısındaki dere yatağında tespit ettikleri arızayı giderdiklerini belirten köy sakinlerinden Şaban Onat, “3 gündür köy tamamen susuz kalmıştı. 3 gündür köy halkıyla perişan durumdayız. Su şebekesinin bulunduğu yer çığ bölgesinde kalmış daha öncede yine benzer bir olayda 2 vatandaşımız çığ altında kalarak hayatını kaybetmiştir. Bu nedenle biz de korkarak olay bölgesine giderek donan su şebekesini onarmaya çalıştık. Su şebekesinin geçtiği bölge çığ bölgesidir. Yetkililerden bu sorunu gidermelerini, şebekenin güçlendirilerek veya güzergahının değiştirilerek her yıl yaşadığımız bu sorunun ortadan kaldırılmasını istiyoruz" dedi. 

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.