Şemdinli'ye ulaşan konteyner sayısı 350'yi geçti

Şemdinli'ye ulaşan konteyner sayısı 350'yi geçti

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD), olası Hakkari depremi için başlattığı hazırlık sürüyor.

Planlama kapsamında Hakkari merkeze ve Yüksekova'ya 1000'er, Şemdinli'ye 500 konteyner ile kent geneli için 10 bin çadır depolanacak. İlk olarak Şemdinli ilçesine konteyner sevk edilmeye başlandı. İlçeye ulaşan konteyner sayısı 350'yi geçti.

Hakkari'nin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğu belirten Vali Ali Çelik, "Deprem uzmanları önlem alınması için sık sık uyarılarda bulunuyor. AFAD koordinasyonunda Hakkari merkez, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerimizde 3 ayrı konteyner alanı oluşturuldu. Ayrıca olası deprem için polis ve jandarmadan oluşan 650 güvenlik görevlisine de deprem eğitimi verildi" dedi.

Yetkililerin ve deprem uzmanlarının uyarılarının ardından binalarda yapılan dayanım incelemelerinde Hakkari ve Yüksekova'da bazı kamu ve okul binaları boşaltılırken, AFAD da olası deprem için kent genelinde hazırlıklara başladı. AFAD'ın hazırlıkları kapsamında da 2 bin 800 çadır, Hakkari kent merkezi ile Yüksekova'daki depolara bırakıldı.

konteyner2.jpg

Hakkari Valisi Ali Çelik, olası bir depreme karşı yapılan hazırlıkların devam ettiğini belirtti. Vali Çelik, ülkenin deprem fayları üzerinde yer aldığını vurgulayarak, "Deprem, ülkemizin en büyük gerçeğidir. Hakkari için de deprem uzmanlarının uyarılarını dikkate alarak, gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz." dedi. İçişleri Bakanlığı'nın öncülüğünde AFAD koordinasyonunda, olası bir depremde yapılacak konulara ilişkin çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti. Vali Çelik, "İki temel aşaması var. Birinci aşaması, deprem sonrası anlık arama kurtarma faaliyetlerinin yoğun ve hızlı bir şekilde yürütülmesi. Bu kapsamda şu ana kadar 56 ekip oluşturuldu. Bu ekipler, jandarma, polis ve öğretmenlerden oluşuyor. AFAD koordinesinde eğitimler devam ediyor. 350 jandarma, 300 polisimizin eğitimi tamamlandı." şeklinde konuştu.

Ayrıca, olası bir depreme karşı belirlenen alanlara konteynerlerle çadır depolandığını açıklayan Vali Çelik, "Hakkari merkezinde Otluca bölgesi ile Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde konteyner alanları planlandı. Hakkari merkez ve Yüksekova'da 1000'er, Şemdinli ilçesinde ise 500 konteyner alanı belirlendi. Şemdinli için planlanan konteynerlerin 200'ü geldi, diğerleri ise yolda. Çukurca ve Derecik ilçelerinde de konteyner ve çadır kent alanları oluşturulacak." şeklinde açıklamada bulundu. Vali Çelik, Hakkari merkez başta olmak üzere ilçelerde lojistik depolar kurulacağını ve AFAD'ın her talebe destek verdiği için İçişleri Bakanı'na teşekkür ettiğini belirtti.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.