Yüksekova'da kar kalınlığı yer yer 2 metreyi buldu: Kapanan yollar açılıyor

Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde son iki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova’da iki gündür etkisini gösteren kar yağışı ilçeye bağlı birçok köy ve mezra yolunun kapanmasına yol açtı. Bunun üzerine Hakkâri İl Özel İdare Müdürlüğü’ne Bağlı Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri kapanan köy yollarının açılması için seferber oldu.

KAR YER YER İKİ METREYİ BULDU

İlçeye 20 KM uzaklıkta bulunan Yürekli (Herink) Köyü’nde etkisini gösteren kar yağışı bazı yerlerde yaklaşık iki metreyi bulurken sabah saatlerinde çalışmalarına başlayan karla mücadele ekipleri akşam saatlerine kadar ancak köye varabildi.

haberinfotograflari.gif

Çalışmalar ile ilgili bilgi veren Yüksekova Şantiye Şefi Fehmi Karaduman, bu gece itibariyle kapalı köy yolunun kalmayacağını belirterek çalışmalarının İlçeye bağlın tüm köy yollarında aralıksız devam ettiğini belirtti.

Köy yolunun açılmasında zaman zaman zorluklar yaşadıklarını belirten Yürekli Köyü muhtarı Celal Başçı ise kar savurma makinelerinin olmamasından yakındı. Bu makinelerin olmamasından dolayı yol kenarlarında üç metreyi bulan kar yığınlarının oluştuğuna dikkat çeken Başçı, yetkililere bu konuda çağrı yaparak yolların daha iyi açılmasını istedi.

Öte yandan yolları kapanan köy sakinleri, temel ihtiyaçlarını karşılamak üzere ilçeye yaya olarak gittiklerini ve yolların açılmasıyla birlikte rahat bir nefes aldıklarını belirtti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.