Yüksekova'da Gemlik Yürüyüşü açıklaması

Yüksekova'da Gemlik Yürüyüşü açıklaması

İmralı tecridine karşı Gemlik'e doğru yapılacak yürüyüşün startının verileceği Yüksekova'da, "Tarihe not düşecek olan bu uğurlamaya, çözümden yana tavır sahibi olan tüm yurtsever halkımızı davet ediyoruz" çağrısı yapıldı.

6 Şubat'ta yapılacak yürüyüş için, yürüyüş startının verileceği yerlerden biri olan Yüksekova'da açıklama yapıldı. HDP binası önünde yapılan açıklamaya, Barış Anneleri, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. 

DBP Yüksekova İlçe Eş başkanı Evliya Alkan, Öcalan’a dönük tecridin 24 yıldır kesintisiz sürdüğünü ifade ederek, "Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Tecrit edilen Kürt halkı şahsında Ortadoğu’nun özgürleşme, kaderini tayin etme hakkıdır. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit sürdükçe savaş koşulları derinleşti, savaşa ayrılan bütçeler yüzünden halk yoksullaştı. Devlet içinde yolsuzluklar, hırsızlıklar, çeteler büyüdü" dedi. 

Tüm kesimleri yürüyüşe davet eden Alkan, şunları söyledi: "Bu çözümün yürüyüşünü Gever’den başlatılmasının gururunun ve heyetimizi çözüme doğru uğurlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Gever yürüyüş kolu, 6 Şubat’ta saat 10.00’da Gever ilçe binamızın önünde Başkale’ye doğru uğurlanacak. Tarihe not düşecek olan bu uğurlamaya, barıştan ve çözümden yana tavır sahibi olan, savaşa ve tecride karşı olan bütün yurtsever halkımızı davet ediyoruz." 

İlgili Haberler
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum