‘Gemlik Yürüyüşü’ için Yüksekova'ya gelen HDP heyetinden esnaf ziyareti

‘Gemlik Yürüyüşü’ için Yüksekova'ya gelen HDP heyetinden esnaf ziyareti

HDP tarafından düzenlenmesi planlanan Gemlik yürüyüşü için Yüksekova'ya gelen HDP milletvekilleri esnaf ziyareti yaptı.

Mardin'in Kızıltepe ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinden Gemlik’e doğru iki koldan yürüyüş düzenlemeyi planlayan HDP'nin çalışmaları devam ediyor. 

Hakkari Valiliği, dün yaptığı açıklamada yürüyüşle ilgili yasaklama kararının alındığını açıklarken Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Sezai Temelli, Muazzez Orhan Işık, Erdal Aydemir ve Sait Dede’nin de aralarında olduğu heyet Yüksekova'ya geldi. 

HDP'li vekiller esnafları ziyaret ederek, yarınki yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

690x450nc-hkr-05-02-2023-hdp-dbp-gever-esnaf-ziyaret5.jpg

Esnaf ziyaretlerinde konuşan HDP Van Milletvekilli Sezai Temelli, Türkiye topraklarına iyiliğin ancak çözümle gelebileceğini belirterek, "Bu yürüyüş sadece bizler için değil, bu ülkede ve Ortadoğu’da yaşayan herkes için yegane çözüm yolu ve adresidir. Türkiye'de bugüne kadar siyaset yapan hiç kimse önümüze bir çözüm sunmadı. Bizim bir çözümümüz var, bu çözümün adresi de İmralı’dır” diye konuştu.

Seçim hazırlıklarına değinen Temelli,  “Bir seçim süreci yaklaşıyor. Türkiye açısından çok kritik bir seçim ama etkileri bütün dünyaya yansıyacak” diye belirtti.

Hakkari Valiliği önceki gün yaptığı açıklamada yapılması planlanan yürüyüşü yasadışı olduğunu belirtmiş ve yasaklama kararı alındığını duyurmuştu. 

690x450nc-hkr-05-02-2023-hdp-dbp-gever-esnaf-ziyaret6.jpg

İlgili Haberler
Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.