Yüksekova’da çocuklara bayram hediyesi

Yüksekova’da çocuklara bayram hediyesi

Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırıldığı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, bir grup gencin öncülük ettiği kampanya kapsamında 250 çocuğa oyuncak, elbise ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

BİLAL TİNAR / YÜKSEKOVA HABER

YÜKSEKOVA – 78 gün süren sokağa çıkma yasağının 30 Mayıs’ta kısmen kaldırıldığı Yüksekova’da çocukları sevindirmek amacıyla bir grup genç tarafından kampanya düzenlendi. Evleri yıkılan Yüksekovalı çocuklar için oyuncak toplanmasının amaçlandığı kampanyaya birçok kesimden destek geldi.

Günler süren kampanya kapsamında oyuncakların yanı sıra çocuk elbisesi ve kırtasiye malzemeleri de toplandı. Farklı illerden gelen hediyeler Yüksekova'da paketlenerek, dün ilçenin farklı mahallelerine giden grup tarafından 250 çocuğa bayram hediyesi olarak dağıtıldı. Hediyelerini alan çocuklar mutlu olurken, çocukların aileleri de kampanyaya öncülük eden gençlere teşekkür etti.

i-2-997.jpg

Kampanyayı sosyal medya aracılığı ile birçok kişiye duyurduklarını ve bu şekilde destek gördüklerini kaydeden gençler, yayınladıkları ortak mesajda şu ifadeleri kullandılar:

“Kampanyamız dahilinde Yüksekova'nın birkaç mahallesinde toplam 250 çocuğa bayram hediyesi dağıttık. Dayanışmayı çocuklar için yapmamız gereken en önemli görev olarak belirledik kendimize. Yüksekova halkı ile Yüksekova’nın çocukları ile dayanışmamız sürecektir. #Çocuklara1Hediye kampanyamıza gönül veren, destek olan Kızıl Dayanışma Sivil İnsiyatif üyelerine, Alevi kardeşlerimize, Yüksekova Belediye Başkanvekili Adile Kozay'a, sosyal medyada gerek paylaşımları, gerek mesajları ve gerek yardımları ile destek olan güzel yürekli kahramanlara, bir an olsun bizi yalnız bırakmayan, saatlerce bıkmadan çalışan Berivan Kırkağaç ve Salar Özçük kardeşlerimize sonsuz teşekkür ediyoruz."

i-1-20160705021617.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.