30 yıllık balık satıcısı Temel: Yüksekova Belediyesi bize yer tahsis etmeli

30 yıllık balık satıcısı Temel: Yüksekova Belediyesi bize yer tahsis etmeli

30 yıldır geçimini balık satarak yapan Nusrettin Temel, balık satacak yer bulamadıklarını belirterek Yüksekova Belediyesi'nin kendilerine satış için bir yer tahsis etmesi gerektiğini söyledi.

Yüksekova’da ikamet eden balık satıcısı Nusrettin Temel 30 yıldır balık satarak geçindiğini belirterek, "2 yıl önce tezgahlarımız Cengiz Topel caddesindeki caminin karşısında bulunan köprüdeydi. Halk balıkların kötü kokuya sebep olduğundan şikayetçiydi ve bu şekilde belediye çalışanları tezgahlarımızı ordan alıp insan yoğunluğunun olmadığı ve satışın yapılamadığı bir yere yerleştirdi. Orda kalamadık çünkü; geçindirmemiz gereken ailelerimiz var" dedi.

whatsapp-image-2024-03-13-at-19-10-32-2.jpeg

Balıklarımız Van’dan geldiğini belirten Temel, "Bu tezgahtan 3 aile ekmek yiyor. Şuan Cengiz Topel caddesinde bulunan büyük caminin yan tarafında bulunan köprüde satış yapıyoruz. Lütfen belediye veya yetkili kim varsa bize yardım etsin. Şehir merkezinde kiralar çok yüksek. Balıklarımızın suyunu dökebileceğimiz ve kötü koku oluşturmayacak bir yer olsa çok iyi olur. Özellikle kışın çok zorluk yaşıyoruz. Benim gibi başka satıcılar da var. Yetkililerden ricamız bize kalıcı olacak, balık pazarı gibi bir yer tahsis edilse çok iyi olur” dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum