Yüksekova Nehil Sazlığı yanıyor | Kaymakam Özdemir: Bataklık olduğu için ekipler fazla müdahale edemiyor

Yüksekova Nehil Sazlığı yanıyor | Kaymakam Özdemir: Bataklık olduğu için ekipler fazla müdahale edemiyor

Yüksekova'daki Nehil Sazlığı'nda önceki gün başlayan yangının devam ediyor. İlçe kaymakamı Özdemir, sazlığın bataklık olmasından dolayı itfaiye ekiplerinin fazla müdahale edemediğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle "Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı" olarak tescil edilen ve birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Nehil Sazlığı'nda çıkan yangın devam ediyor. 

Yangın gece boyu da sürerken Yüksekova Kaymakamı Resul Özdemir, yaptığı açıklamada, önceki gün akşam saatlerinde çıkan yangına belediye ve jandarma ekiplerince müdahale edildiğini belirterek, "Rüzgarın etkisiyle yer yer sıçramalar oluyor. Nehil Sazlığı'nın bataklık olması nedeniyle itfaiye ekipleri fazla müdahalede bulunamıyor. Ekiplerimiz yangının büyük bir kısmını kontrol altına aldı. Yer yer rüzgardan dolayı devam eden yangın var ama kontrol altında." diye konuştu.

İHD'DEN ÇAĞRI

İHD Hakkari Şubesi, sosyal medyada yaptığı açıklamada yangına bir an önce müdahale edilmesi çağrısında bulundu. Açıklamada şunlar belirtildi:  “Yüksekova’da birçok kuş türünün yaşadığı Nehil Sazlığı ve Kuş Cenneti bölgesinde, şiddetli rüzgar sebebiyle etkisi artarak devam eden yangının kontrol altına alınması adına gerekli müdahalelerin bir an önce yapılması için yetkililere çağrımızdır."

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum